Yuppy 23 Martie 2016 16:18
Uite trucul pe care il folosesc fortele speciale americane SEAL pentru a depasi barierele mentale.

Aproximativ 99% dintre persoanele care se inscriu intr-un maraton in Statele Unite, il si termina. Numarul este extrem de ridicat, luand in considerare efortul pe care trebuie sa il depuna o persoana pentru a trece linia de final a unui maraton.

Potrivit autorului Jesse Itzler, acesti oameni au un comun un lucru: ajung intr-un punct in care isi dau seama ca si-au epuizat resursele mentale si doar cele fizice ii mai mentine pe linia de plutire. Fiecare din noi detinem aceasta capacitate, dar prea putin stiu sa o acceseze.

Pentru a invata cum sa-i depaseasca aceste bariere mentale, Itzler a invitat un soldat SEAL sa locuieasca alaturi de el timp de o luna. Astfel, autorul a avut sansa sa observe de aproape cum decurge ziua unui soldat SEAL precum si capacitatea acestuia de concentrare.

Primul obiectiv al experimentului a fost ca Itzler sa poata faca 100 de tractiuni la bara. Asa cum si-a dat seama de la bun inceput, lectia pe care a primit-o de la soldatul SEAL nu a avut legatura cu puterea fizica, ci cu cea mentala. Atunci cand mintea iti spune ca ai ajuns la limita, in realitate ai parcurs doar 40% din drum.

Mai multe puteti afla urmarind clipul de mai jos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.