Afla de ce nicioada nu poti alerga in vis.

Esti urmarit si singura modalitate prin care poti scapa este un sprint din punctul A in punctul B. Numai ca, desi in mod normal esti destul de rapid, acum cand viata ta depinde de asta, alergi in slow motion. Picioarele sunt ca de plum si abia le poti misca, iar o forta invizbila pare ca te tine in loc. De ce nu putem alega in vise?

Foto: giphy

Potrivit anumitor studii, intreaga actiune din visele noastre, nu doar alergatul, se petrece in slow motion. Daniel Erlacher, un psiholog de la Universitatea Bern din Elevatia, a realizat un experiment in care a analizat activitatea creierului in timpului somnului. Voia sa afle cum reactioneaza creierul la actiunea petrecuta in timpul visului. Daca, de exemplu, visezi ca alergi, aceasta actiune activeaza partea creierului responsabila de alergat?

Pentru a masura activitatea creierului in timpul viselor, acesta a ales drept subiectii visatori lucizi, adica persoane care iti pot controla visele. Atunci cand li s-a cerut sa infaptuiasca o activitate (in vis) acestora le-a trebuit cu 50% mai mult timp pentru a o duce la bun sfarsit decat in viata de zi cu zi.

Am analizat in jur de 200.000 de vise, a spus pentru Mashable Ian Wallace, psiholog si expert in vise, si dintre acesea, alergatul cu incetinitorul ocupa locul 55 in ceea ce priveste frecventa aparitiei."

„Picioarele reprezinta motorul principal pe masura ce inaintezi in viata. Daca acestea se misca cu incetinitorul, atunci visul poate fi interpretat ca o bariera care va incetinete evolutia in viata reala.”

Foto main: barbat alergand sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.