Prin I am Hellene, videoclipul senzatiei al ultimei saptamani, actrita Katarina Moutsatsou incearca sa combata stereotipurile formate in jurul Greciei. Este, insa, un videoclip o arma suficient de puternica pentru o astfel de batalie?

Actrita de origine greaca, Katerina Moutsatsou, a pus pe jar retele sociale cu al sau video "I am Hellene" prin care raspunde criticilor repetate aduse Greciei in ultima perioada. Ideea, desi nu este orginala (a se vedea I am Canadian, o reclama la o bere canadiana), are un scop nobil. Suntem judecati din prisma unor stereotipuri, iar Grecia, bomba cu ceas a Europei din punct de vedere economic, a fost cu precadere tinta acestora.

Moutsatsou, care din 2008 locuieste in LA, explica privitorilor ca denumirea de "eleni" ar fi cu mult mai potrivita, in locul cele de greci, aceasta fiind si una din ideile centrale ale videoclipului. Daca nici denumirea corecta a unui popor nu o cunoastem, cum putem avea pretentia ca ii intelegem mostenirea culturala, pare ca vrea sa spuna Moutsatsou.

Intentia actritei, desi nobila, nu a fost primita cu entuziasm de toata lumea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.