Daca vreti sa zburati de acum in Spatiu, mai exact pana pe Statia Spatiala Internationala, aveti la dispozitie un taxi. Numarul de telefon este disponibil la adresa companiei.

Despre avioane sau elicoptere care opereaza in regim taxi am mai auzit pana acum, totusi am ramas surprinsi sa aflam ca exista deja o capsula care are ca scop operarea de drumuri de pe Pamant pana pe Statia Spatiala Internationala.

Proprietarul Amazon, Jeff Bezos este unul dintre putinii oameni care au primit fonduri din partea NASA pentru a dezvolta un mijloc de transport in comun destinat deplasarii astronautilor de pe Pamant in Spatiu, mai exact pe Statia Spatiala Internationala.

De ce este nevoie de un taxi inter-stelar? Raspunsul este simplu. NASA doreste sa-si optimizeze costurile si astfel sa ajunga sa “arunce” cat mai putini bani pe transportul astronautilor catre obiectivele de cercetare aflate atat pe Statia Spatiala Internationala cat si pe Luna.

In acest sens, mai multe companii, printre care si cea condusa de Jeff Bezos(Amazon), Blue Origin au depus proiecte pentru constructia de “vehicule reutilizabile” care sa decoleze si sa aterizeze pe verticala, facand astfel mult mai simpla plecarea cercetatorilor in Spatiu.

Reprezentantii Blue Origin sustin ca modulul lor este cel mai avansat pana la aceasta ora, iar ca acesta o sa poata opera in mod constant intre Pamant si Spatiu imediat ce se vor incheia testele actuale.

Jeff Bezos, proprietarul Amazon si Blue Origin dezvolta primul taxi destinat spatiului (IMAGINI NASA)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.