Cand vine vorba despre tehnologie si lux exista implicit un numitor comun pe care toti il au in minte.: banii. M55, bicicleta despre care o sa vorbim mai jos nu face exceptie: este scumpa, este luxoasa si socheaza prin inovatie tehnologica.

In primul rand trebuie sa laudam acest proiect, chiar daca inca nu l-am prezentat, pentru faptul ca a fost brevetat chiar langa tara noastra, in Ungaria.

Asadar, vecinii nostri au reusit sa construiasca o bicicleta care foloseste ideea de "hybrid" din domeniul auto, numai ca o adapteaza pentru mersul pe doua roti.

In linii mari M55 este o bicicleta normala la care s-a adugat un motor electric care preia energia formata din pedalare si o dezvolta venind astfel in ajutorul ciclistului. Practic, motorul electric te ajuta sa ajugi la o viteza mai mare, pedeland mai rar.

Bicicleta este realizata din aluminiu si beneficiaza de cele mai performante sisteme de franare. Totusi, la capitolul minusuri incadram greutatea exagerata, 62 de kg si pretul incredibil de piperat, 35,000 de euro.

Astfel, bicicleta M55 se incadreaza foarte usor in categoria produse de lux, relativ excusiviste. Totusi, daca vrei o astfel de bicicleta nu trebuie decat sa faci o comanda si sa astepti intre 4 si 12 saptamani, deorece aceasta este realizata 100% manual. plecand de la cel mai mic surub pana la motorul cu care este echipata.

M55 se incadreaza intr-un proiect de cercetare care incearca sa dezvolte noi tehnologii menite sa imbunatateasca mediul inconjurator. Chiar daca o bicicleta traditonala nu polueaza mai deloc, rolul lui M55 este ca pe langa modul eco, traditonal de deplasare, sa mai dezvolte si performante de viteza. Practic roul acestei biciclete este ca in viitor sa poata sa inlocuiasca scuterele de mici dimenisuni.

site oficial: & galerie foto


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.