Zilele acestea s-a vorbit enorm despre asteroidul care bantuie Pamantul, despre cum arata, cat de mare si cat de periculos este el pentru locuitorii Terrei. Asadar, El este faimosul asteroid care a speriat Pamantul

Anumiti oamenii de stiinta sustin ca dimensiunile corpului din Univers care a ajuns in apropierea Pamantului variaza intre 5 si 20 de metri, altii sustin ca acesta are dimenisunile a doua autobuze. Cert este ca asteroidul 2011 MD, asa cum a fost denumit oficial, a trecut atat de repede pe langa Pamant incat majoritatea aparatelor de la sol nu au avut timp sa inregistreze cu exactitate dimensiunea lui.

Interesant in acest caz nu este faptul ca un asteroid a fost observat de pe Pamant (pentru ca astfel de fenomene se produc foarte des), ci faptul ca acesta s-a apropiat foarte mult de Pamant, la doar 12,000 km, ratand impactul cu solul "la mustata".

Cercetatorii NASA cred ca urmatorul fenomen de acest gen poate avea loc, cel mai devreme, in 2026, atunci cand un corp similar va ajunge si mai aproape de Pamant.

Pana atunci, asa arata Asteroidul care a speriat Pamantul:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.