JellyFish Lake este un lac izolat in interiorul insulei Palau. De ce este numit lacul meduzelor si cum au ajuns oare acestea sa traiasca intr-un loc atat de izolat, departe de ocean, va povestim mai jos.

Republica Palau este o insula formata in arhipelagul Indonezian. Cel mai usor se poate ajunge aici prin Filipine, aflata la 800 de km vest de insula. Statul este unul dintre cele mai mici din lume, dar si unul dintre cele mai tinere. In anul 1994 si-a castigat independenta totala in fata Regatului Unit al Marii Britanii.

Principala atractie a insulei o constituie Lacul Meduzelor, o curiozitate care a fascinat foarte mult timp cercetatorii veniti pe aceste meleaguri. Lacul se afla in interiorul insulei, si potrivit tuturor studiilor, acesta este izolat perfect de ocean.

Lacul meduzelor adaposteste milioane de meduze aurii care migreaza in fiecare zi de la fundul lacului spre suprafata. Meduzele sunt absolut inofensive datorita schimbarilor genetice care au survenit in timp.
In fapt, micutele meduze au ajuns pe acesta insula in urma cu aproximativ 12,000 de ani in urma, atunci cand oceanul Pacific s-a retras, dand astfel si nastere insulei. Ramanad blocate in lac si, neavand nici un pradator natural, acestea s-au inmultit excesiv.

Alegele de apa dulce care traiesc in aici sunt singura forma de hrana pe care meduzele o au la indemana.

Ca sa va faceti o idee mai clara urmariti clipul de mai jos filmat de un biolog britanic.

JELLYFISH LAKE from Sarosh Jacob on Vimeo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.