Multi se intreaba daca Elvis a murit sau daca Jim Morrison traieste undeva pe o insula. Adevarul este mai jos...

Foto main : elvis.com

Roy Orbison este sau nu orb?

Multa lume considera ca Roy Orbison este orb, la fel ca si Ray Charles sau Stevie Wonder. In fapt, Roy Orbison vede chiar foarte bine si nu este deloc orb.Ochelarii de soare pe care ii poarta in timpul concertelor si care au devenit o adevarata marca inregistrata a artistului au aparut dintr-o greseala.

La inceputul careierei Roy se afla intr-un turneu prin Statele Unite. Fiind nevoit sa schimbe doua avioane intre 2 concerte, Roy si-a pierdut ochelarii pentru citit. Producatorii turneului nu au mai putut sa-i faca rost de o alta pereche transparenta, singura disponibila fiind o pereche de ochelari fumurii.

Cum in toate concertele din respectivul turneu artistul trebuia sa arate la fel, producatorii nu au mai schimbat ochelarii.Astfel, Roy Orbison a ramas cu ochelarii fumurii, iar dupa mai bine de 50 de ani de cariera, foarte multa lume considera ca Orbison poarta ochelari de soare pe scena pentru ca este defapt orb.



Elvis Presley si Jim Morison nu au murit

Acesta este probabil cel mai cunoscut mit / legenda din toate timpurile. Multi fani nu au vrut sa accepte moartea celor doua vedete si au considerat ca defapt la mijloc este o conspiratie.

Realitatea este defapt dura... Elvis si Morison chiar au murit. Probele depuse la dosare sunt reale si nu exista nici un fel de dubiu asupra modului in care cei doi au murit.

Ozzy Osbourne mananca lilieci pe scena.

Mitul poate fi crezut cu usurinta, mai ales ca Ozzy nu este chiar usa-de-biserica. Viata tumultoasa si plina de excese i-au creat aceasta imagine pretutindeni.

Realitatea sta in felul urmator: Ozzy a muscat din greseala un liliac in timpul unui concert. Acesta a crezut ca este defapt un liliac din cauciuc si a considerat ca va face senzatie cu gestul sau. A si facut! Dar dupa ce a realizat ce s-a intamplat a fost profund scarbit de gest si a declarat ca nu se va mai repeat niciodata.

Citeste si:
5 mituri comune despre mașina de spălat vase - adevărurile din...
5 mituri comune despre mașina...

Cantecul „Puff, The Magic Dragon ” nu se refera la consumul de marijuana.

Foarte multi au imprumutat titlul cantecului „Puff, The Magic Dragon”pentru a exprima fumatul unui joint, crezand ca defapt autorul cantecului asta a vrut sa exprime prin versuri. Mitul a fost intarit si de faptul ca Peter Paul & Mary cei au cantat cantecul pentru prima data erau adeptii curentului hippie.

Realitatea este cu totul alta. Cel care a compus versurile, Lenny Lipton, prieten cu Paul a uitat o hartie scrisa la masina in holul hotelului unde toti locuiau. Povestea facea referire la „copilaria de mult pierduta” a adultului Lenny.

Mai mult, Lenny Lipton a declarat ulterior ca nu intelege de ce exista asocierea intre cantecul sau si fumatul de marijuana, mai ales ca in anii 60 marijuana nu era deloc populara printre tinerii studenti.

Citeste si:
16 Mini-Sculpturi in creion care o sa te uimeasca
16 Mini-Sculpturi in creion...

Ce este defapt Hotel California?

Dupa succesul rasunator al celor de la Eagles cu piesa Hotel California foarte multi au scos nenumarate variante despre”adevarul” din versuri. Asadar cele mai interesante teorii sunt urmatoarele:

+ Hotel California este defapt un hotel construit la marginea unei autostrazi, undeva intre Santa Barbara si La Paz.

+ Hotel California este un spital de nebuni

+ Hotel California este un eufemism pentru satanism

+ Hotel California este o metafora pentru consumul de cocaina, iar versurile exprima foarte clar acest lucru.

+ Hotel California exprima defapt viata grea pe care o aveau fermierii din California in anii 60.

Adevarul (sursa Glenn Frey – Eagles) este ca piesa exprima decaderea sistemului social si economic american din perioada anilor 60.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.