Totusi, nu putem sa nu ne declaram captivati de colectiile extraordinare de fotografii realizate pana acum de cel mai celebru telescop al nostru. Urmariti linkul pentru a admira reusitele Hubble:

Hubble a fost primul telescop spatial performant care a putut arata lumii intregi minunatiile aflate la milioane de ani lumina distanta de noi.

Telescopul functioneaza captand energia solara pentru a-si alimenta componentele nu tocmai "la zi" din punct de vedere tehnologic. Dar asta nici nu mai conteaza. Capabil sa se lase impresionat de lumina emisa de corpurile ceresti, Hubble trece cadrele prin filtre diferite, obtinand culorile prin efectul Harris. Spatiul nu e nici pe departe asa cum il vedem in poze, pentru ca fiecare element este reprezentat in culori pentru a fi mai usor identificat. Totusi, nu putem sa nu ne declaram captivati de colectiile extraordinare de fotografii realizate pana acum de cel mai celebru telescop al nostru. Urmariti linkul pentru a admira reusitele Hubble:

Click aici pentru a vedea 25 de fotografii fascinante facute de Hubble!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.