Clipul nu arata ca si cum ar fi trucat, pentru ca oricum, asa cum unii utilizatori ai forumului marturisesc, munca de editare ar fi fost colosala si nu se merita.

Nu stim altii cum sunt, insa noi nu prea ne aruncam sa credem fiecare clip care devine hit peste noapte pe internet. Multe virale sunt facute pentru bani sau popularitate, ele incluzand reclame sau trucaje. Totusi, recent a aparut un clip care a pus pe jar (mai bine zis pe gheata) multa lume. Inclusiv pe Adam Savage, Jamie Hyneman, Kari Byron, Grant Imahara si Tory Belleci, adica trupa de soc de la Mythbusters.

Stim foarte bine ca explozia camerei cu praf de pusca imprima glontelui doua tipuri de miscari: una spre inainte cu viteze ce depind de calibru glontelui si de mediul in care el urmeaza sa fie propulsat, respectiv una laterala, despre care putini stiau ca exista dar s-au convins cel mai bine din filme precum Matrix sau Resident Evil. Va vorbeam despre un clip. Ei bine, in el apar doi indivizi care trag cu un pistol in gheata. Glontele se opreste din miscarea frontala, insa continua, in mod surprinzator, sa se roteasca. S-ar parea ca gheata ii opreste primul tip de miscare, insa nu si pe al doilea. Din contra, gratie frecarii reduse, glontele continua sa se invarta destul de mult timp.

Dupa discutii aprinse pe forumurile Discovery, echipa Mythbusters a promis ca va testa "mitul", asa ca asteptati-va sa-l vedeti pe TV cat de curand. Pare imposibil felul in care gheata opreste complet glontul din inaintare, insa permite rotirea lui. Clipul nu arata ca si cum ar fi trucat, pentru ca oricum, asa cum unii utilizatori ai forumului marturisesc, munca de editare ar fi fost colosala si nu se merita. Pentru ca userul YouTube nu are embed enabled, puteti vedea clipul aici. Punem totusi si un clip asemanator:

Ce parere aveti?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.