Yuppy17 Septembrie 2010de Vio

Lectura de un minut

Cu o iluminare corespunzatoare, scenele surprind pe oricine. E simplu. Asta inseamna creativitate.

Ce inseamna creativitatea? Grosso modo, o putem denumi trecerea de la idee inovativa la o materializare perfecta, care suprinde pe oricine, generand afirmatia "si eu puteam sa fac asta, insa nu m-am gandit la asa ceva". Desigur, definitia nu este intocmai precisa, pentru ca sare peste drumul dificil, acela de a gasi ideea.

Se spune insa ca ideea nu trebuie cautata, ea venind spre omul potrivit, luandu-l prin surprindere. Uneori, se intampla sa visezi cea mai grozava inventie, care dimineata ti se pare absolut geniala. Plin de vointa cum esti, o si pui in practica, descoperindu-i fie genialitatea fara dubiu, fie necorcondanta sa cu lumea inconjuratoare. Creativitatea inseamna surprindere. Cine are curajul sa incerce ceva nou, dar simplu, poate inova. Drept exemplu, o luam pe Anastassia Elias, o artista care in ultimii zece ani a expus opere prin cele mai renumite galerii din Paris. A inceput cu pictura, apoi cu colajele, cu ilustratiile pentru doua carti si cu un proiect aparent banal, intitulat "Reauleaux".

In acest proiect, Anastassia a atacat hartia igienica, insa nu asa cum face orice om, ci dintr-o perspectiva pur artistica. Folosindu-se de acei cilindri de carton care sustin hartia, artista a sculptat in carton, creand scene in acele tuburi. Cu o iluminare corespunzatoare, scenele surprind pe oricine. E simplu. Asta inseamna creativitate.

Citeste si:
10+ idei geniale care arata ca aproape orice poate fi reutilizat
Mizeaza intotdeauna pe...

10 exemple, in galeria foto.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Un film biografic despre Michael Jackson ar fi in pregatire la Hollywood.