Progvev-T punea in functie motorul cu reactie si, cu ajutorul caldurii degajate frontal de acesta, detona instantaneu orice mina aflata in fata sa.

E un pic deplasat sa spunem ca rusii au avut o multime de inventii trasnite, menite sa-i indrepte spre victorie in grelele razboaie pe care le-au purtat. Toate marile puteri le-au avut. Am vazut lilieci dotati cu bombe, caini cu explozibili care intrau sub tancuri pentru a le distruge, avioane uriase care l-ar face invidios pana si pe Antonov, submarine nucleare, portavioane din gheata si cate si mai cate...

Cum, nu ne credeti? Ei bine, daca Toma trebuie sa vada, Toma va avea ce sa vada. Ia priviti acest tanc... La ce credeti ca serveste el? Bineinteles ca va vom spune, dar va punem putin si mintile la contributie. Este un Progvev-T, o monstruozitate de tanc T-54 care are atasat un reactor de avion MiG-15. Hai, doar nu au incercat rusii astia sa faca un tanc sa zboare... Nici pomeneala. Tancul cu pricina era utilizat in fata artileriei, croindu-si drum si eliberand zona de mine antipersoana, antitancuri, anticamionete. Cum anume facea asta?

Progvev-T punea in functie motorul cu reactie si, cu ajutorul caldurii degajate frontal de acesta, detona instantaneu orice mina aflata in fata sa. Kerosenul nu ii ajungea decat pentru sase kilometri de drum curatat, insa baietii veseli din spate aveau grija sa-l alimenteze frecvent.

Daca tot ne-am delectat cu tancul, va invitam sa (re)vedeti si:

7 constructii magnifice ale rusilor

Top 10: Operatiuni incredibile ale CIA

5 arme ciudate din Al II-lea Razboi Mondial

9 lucruri putin stiute din primul Razboi Mondial

9 lucruri putin stiute din al doilea Razboi Mondial


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.