Ultima lor bicicleta, acoperita in aur de 24 karate si cu peste 600 de cristale Swarovski, a devenit de curand cea mai scumpa din lume, detronand de departe fabuloasa Madone din 2005.

Prin octombrie 2005, in cadrul unei gale organizate de catre fundatia Lance Armstrong, un anonim a cumparat o bicicleta Madone 5.9 SL suflata cu aur si impodobita cu sase diamante, la pretul de 75.000 de dolari. Era cea mai scumpa bicicleta din lume, la acel moment.

Intre timp, o companie pe numele ei Aurumania a aparut si si-a declarat scopul de a produce adevarate opere de arta, pornind de la cateva obiecte banale. Ultima lor bicicleta, acoperita in aur de 24 karate si cu peste 600 de cristale Swarovski, a devenit de curand cea mai scumpa din lume, detronand de departe fabuloasa Madone din 2005. Aurumania Gold Bike Crystal Edition costa 102.000 $. Numai zece exemplare sunt produse, fiind destinate mai degrada colectionarilor instariti decat ciclistilor amatori care chiar intentioneaza sa se urce pe o asemenea bijuterie.

Fabuloasa bicicleta are aproape toate piesele suflate in pretiosul metal. Numai lantul si cateva suruburi au ramas neaurite, scotand din calcul evident cauciucurile, saua si manerele. Totul este confectionat manual si, prin intermediul pielii de cea mai buna calitate, aminteste de stilul bicicletelor de la inceputul secolului 20. Aurumania a pus totusi accentul pe curse. Sa ne imaginam ca, pentru admiratia deosebita ce o poarta unui mare ciclist fie el Armstrong, Patani, Lemond, Zulle, Merckx sau Coppi, un om bogat vrea sa agate pe perete o astfel de bicicleta. Sau, chiar actualii campioni, isi pot achizitiona un produs Aurumania la retragere, pentru a-si aminti de vremurile de glorie..

Ghidonul este imbracat partial in piele maronie cu ornamente realizate manual, saua este semnata Brooks iar frontal, pe cadru, se gaseste o emblema cu numarul 79, care semnifica pozitia aurului in tabelul periodic al elementelor. De mentionat faptul ca ultima bicicleta facuta de Aurumania este perfect functionala si poate fi scoasa la curse, chiar daca, trebuie sa recunoastem, ii sta mult mai bine asezata cu grija pe un perete..


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.