Autopsia unei carti? E fara indoiala ceva extraordinar..

Autopsia unei carti? E fara indoiala ceva extraordinar..

Daca il intrebam pe Brian Dettmer, artistul care sta in spatele acestor opere de arta (Book Autopsies), de unde i-a venit geniala idee, probabil ca vom primi un raspuns banal. E categoric mai interesant sa admiri un lucru plin de mister, incercand foarte putin sau deloc sa ti-l explici.

Sa alegi dintr-o carte numai elementele care conteaza, sa dai restul la o parte, sa tai adanc in zecile de pagini, sa aduci la lumina, in straturi diferite, cele mai frumoase imagini sau texte, cam aceasta este ideea. Autopsia este un proces dur, care incearca sa gaseasca defecte, malformatii si alte cauze ale unui deces neasteptat. Mai poate fi numita oare sculptura intr-o carte, o autopsie? Ea lasa pe oricine sa patrunda cu privirea in orice carte, fara ca macar sa o deschida. Ea scoate la lumina lucruri fascinante, intr-o modalitate la care, trebuie sa recunoastem, pur si simplu nu ne-am gandit. Sculpturile sunt in asa fel realizate incat dispunerea lor pe diferite nivele creeeaza un aspect tridimensional.

Ati vazut ca nu numai pentru citit sunt bune cartile?


Brian Dettmer - preview

Un fel de manuscris disecat..

Enciclopedie universala

Poze diverse din interiorul cartii.

Elemente suprapuse..

Un pic de istorie nu strica.

Oameni de toate felurile.

Microstructuri

Pagini alese..

Deschizatura catre lume.

Propozitii. Cuvinte. Expresii

Istoria in harti.

Ece homo!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.