Cel mai scump videoclip din lume a costat 7 milioane de dolari si este "opera" controversatului Michael Jackson.

Cantaretii de la Hollywood fac investitii imense pentru videoclipurile lor, atat pentru ca imaginea de vedeta se tine cu eforturi pe masura, cat si pentru a-si surprinde si multumi fanii. Asadar, cu cat mai multe zero-uri pentru costul videoclipului, cu atat mai impresionante sunt rezultatele. Sau nu?

1. "Scream" (1995)

Cost: 7 milioane $
Artist: Michael Jackson (feat. Janet Jackson)

Vidoclipurile lui Michael au fost mereu ridicol de scumpe, dar acesta pare sa fi atins absolutul la acest capitol. In 1983 artistul a investit 800.000 $ in videoclipul pentru megahit-ul "Thriller", suma care astazi ar insemna echivalentul a 1,4 milioane $. Mai tarziu, in 1992, clipul pentru "Black or White" a costat peste 1,2 milioane $, iar cel pentru "Remember The Time", in care au aparut actorul Eddie Murphy si supermodelul Iman, chiar mai mult.

2. "Die Another Day" (2002)

Cost: 6 milioane $
Artist: Madonna

Piesa a fost realizata pentru coloana sonora a filmului cu acelasi nume din seria moderna "Bond", avandu-i ca protagonisti pe Pierce Brosnan (James Bond) si pe Halle Berry (Jinx). De ce Madonna? Desigur, pentru ca celebra cantareata a si avut un mic rol in acest film. Videoclipul o infatisaza insa in dublu rol: personaj pozitiv vs. personaj negativ, scene insotite de cele din film.

3. "Victory" (1998)

Cost: 2,7 milioane $
Artist: P. Diddy (featuring Notorious B.I.G. & Busta Rhymes)

La categoria clipurilor rap, "Victory" se pare ca le intrece pe toate, cel putin din punct de vedere al sumei investite pentru realizarea sa. Observam ca videoclipul are de toate: avioane care explodeaza, salturi mortale din elicoptere, impuscaturi si, nu in ultimul rand, figura lui P. Diddy, taticul raperilor de la Hollywood. Acest aer cinematografic l-a propulsat asadar pe locul al treilea in topul nostru, destul de departe insa de primele doua pozitii din punct de vedere al costului.

Citeste si:
Iulia Albu dă de pământ cu vedetele care promovează clinici și...
Iulia Albu dă de pământ cu...

4. "Heartbraker" (1999)

Cost: 2,5 milioane $
Artist: Mariah Carey (feat. Jay-Z)

Asemenea Madonnei, dar din alt punct de vedere, Mariah Carey interpreteaza dublu rol in acest videoclip, in care canta povestea unei femei inselate. Se pare ca scena in care Mariah "buna" se razboieste cu Mariah "rea" in toaleta femeilor parodiaza o stire care aparuse la acea vreme in tabloide, anume ca diva s-ar fi paruit cu o rivala care ar fi incercat sa ii "fure" iubitul.

5. "What's It Gonna Be?!" (1999)

Cost: 2,4 milioane $
Artist: Busta Rhymes (feat. Janet Jackson)

Janet apare din nou in topul nostru, de data aceasta in colaborare cu raperul Busta Rhymes, intr-un videoclip realizat cu o multime de efecte speciale. Imaginea lui Janet este intr-adevar surprinzatoare, videoclipul fiind unul dintre cele mai reusite realizate de ea pana in prezent. Costumul metalic al lui Busta a costat 40.000 $.


Citeste si:
Care sunt cele mai bune accesorii și echipamente complementare...
Care sunt cele mai bune...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.