Cele mai importante dintre muzeele lumii au nevoie de reparatii capitale sau de cosmetizare pentru a atrage mai multi turisti.

Conform revistei Forbes cele mai importante dintre muzeele lumii au nevoie de reparatii capitale sau de cosmetizare pentru a atrage mai multi turisti, al caror numar este in continua scadere la nivel mondial.

In acest sens, nivelul investitiilor in lumea intreaga este foarte ridicat, aceiasi specialisti declarand ca suma se ridica la aproximativ 2 miliarde de dolari.

Cea mai mare investitie in renovarea unui muzeu a fost estimata la 435 de milioane de dolari si este destinata Muzeului Australian de Vest din Perth. Proiectul a fost demarat in vara acestui an si va fi finalizat in anul 2015. Acesta include constructia unor diguri pentru protejarea muzeului, cat si a unor incaperi pentru a extinde corpul principal.

O alta investitie este necesara pentru Muzeul Prado din Madrid, unde se vor aloca in jur de 208 milioane de dolari. Daca pana la extinderea muzeului spaniol din 2007 spatiul expozitional putea cuprinde doar 1.000 de picturi, in prezent acesta are o colectie de peste 8.000 de picturi.

Muzeul de Stiinta din Chicago va fi dezvoltat si reconditionat cu ajutorul unei investitii de circa 205 milioane de doloari. Costurile presupun si constructia unui tunel cu imagini. Muzeul din Chicago are printre exponate o mina de carbune si singurul submarin german din SUA.

Muzeul Regal Ontario, Toronto, va fi restaurat printr-o investitie de 270 milioane dolari (184 de milioane de euro). Proiectul include si construirea unei cladiri noi, urmand sa fie finalizat in 2010.

Muzeul de arta din Los Angeles si Institutul de arta din Detroit au bugete de renovare de peste 150 milioane dolari (102 milioane de euro).

Printre muzeele selectate de Forbes se mai numara, printre altele, Muzeul Bishop din Honolulu care a fost construit in anul 1889 si este una dintre cele mai importante atractii turistice ale orasului. Muzeul va fi restaurat cu aproximativ 60 de milioane de dolari, suma care ii va asigura atat extinderea cat si reachizitionarea unor oprere de arta furate de-a lungul timpului.

Citeste si:
Art Safari a deschis Muzeul secret din inima Bucureștiului
Art Safari a deschis Muzeul...

In Muzeul de Arta Contemporana din New York vor fi investiti circa 50 de milioane de dolari, iar reconstruirea acestuia se va finaliza in jurul anului 2016.

Autor: Alex Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.