Cele mai fierbinti plaje, unde iti permiti sa renunti la haine.

O prietena mi-a marturisit recent ca pentru ea vara aduce si singura obsesie care nu ii da pace: imposibilitatea de "protesta" aruncandu-si tricoul cat colo (pe strada, ziua in amiaza mare), asa cum isi permit sa faca barbatii, ori de cate ori simte ca soarele ii devine cel mai aprig dusman. Din acest punct de vedere, spunea ea, femeia este prin excelenta nervoasa, gandindu-se ca cineva s-ar gasi sa raporteze la un moment dat un astfel de gest, daca nu direct autoritatilor, neaparat vreunei redactii de stiri care abia asteapta sa faca tam-tam din asta. Din vorba in vorba a venit si propunerea mea:

5 locuri sub soarele verii in care si femeile isi pot permite oricand sa renunte la tricouri (si nu numai), fara a fi etichetate in mod peiorativ. Asa ca daca ai de gand sa spionezi frumuseti exotice pe plajele de nudisti sau sa faci tu insuti bai de soare in costumul lui Adam, te invitam sa alegi oricare dintre aceste locuri.

Plage de Tahiti - Saint Tropez, Franta

Saint Tropez este recunoscut pentru plajele sale deosebite. Aici, Brigitte Bardot si Ursula Andres au initiat trendul costumelor de baie minimaliste in anii '50, iar pana in anii '60 multe europence au impins limitele pana la a renunta mai intai la sutien si apoi definitiv la deux-pieces-ul pentru plaja. Plage de Tahiti este populara in randul celor care considera ca hainele sunt optionale. Atmosfera riscanta de aici este si pe gustul unor celebritati de la Hollywood, alaturi de care te poti bronza, daca vizitezi acest loc in timpul verii.

Playa d’en Bossa - Ibiza, Spania

In Spania, nudismul reprezinta unul dintre drepturile tale din punct de vedere legal. Cu o istorie care s-a scris inca din anul 654 i.Hr., Ibiza este a treia insula ca marime din grupul Baleare si are trecere permanenta, prin intermediul unei companii de feriboturi, spre porturile din Barcelona, Palma de Majorca si Valencia. Playa d'en Bossa este cea mai lunga plaja din Ibiza, populata de nudisti care cauta sa se distreze si sa se relaxeze la cafenelele si barurile din zona.

Citeste si:
Cum să previi insolația: 5 sfaturi de luat în calcul
Cum să previi insolația: 5...

Valalta - Croatia

Aferenta complexului turistic cu acelasi nume, Valalta se afla in vestul peninsulei Istria. Turistii fara inhibitii prefera aceasta zona stancoasa de la poalele satului Valalta, cu golfuri izolate, marginite de maslini si de vii. Camping-ul din zona a fost votat cel mai bun din Croatia.

Plakias - Creta

Stancile si o fasie uriasa de nisip auriu fac din aceasta plaja un loc minunat, preferat de cei carora nu le displace sa revina in sanul naturii cu orice ocazie. Doar o parte a plajei este amenajata pentru nudism si este mai tot timpul aglomerata, iar in rest este preferata familistilor.

Haulover Beach - Florida

Cu un climat placut si cu orasul Miami in vecinatate, este usor de inteles de ce aceasta plaja are mare "priza" la turistii de pretutindeni. Zona pentru nudisti se intinde pe mai mult de 800 de iarzi si este protejata in permanenta de patrule de politie.

Citeste si:
Plaja din Eforie Sud și porțiunea Olimp-Mangalia vor fi extinse
Plaja din Eforie Sud și...

Alte oferte exotice pentru turistii lipsiti de inhibitii includ: Paradise Beach din Mykonos, Grecia; Playa Es Pregons Gran din Insulele Baleare; Orient Bay din St. Martin, Caraibe; Leucate Plage din Franta; Banana Beach din Skiathos, Grecia; Playa Es Pregons Gran din Majorca si Vera Playa din Costa Almeria, Spania.

Articol de Sway


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.