Ce poate fi mai bun in aceste zile toride de vara daca nu o inghetata de fructe delicioasa? Dar nu orice inghetata...

Atentie! Acest articol nu este recomandat pofticiosilor!

Ce poate fi mai bun in aceste zile toride daca nu o inghetata cu fructe delicioasa? Dar nu orice inghetata...

Daca acest desert se numara printre cele mai vandute produse alimentare vara si cumpararea lui nu ti se pare o investitie costisitoare, ci mai mult fireasca si placuta, afla ca nu este exclus sa scoti din buzunar cateva mii de dolari pentru o inghetata de calitate.

Cele mai scumpe inghetate din lume sunt facute cu ingrediente naturale si foarte rare. Ciocolata foarte scumpa, esente de vanilie obtinute doar in unele colturi ale lumii, dar si fructe exotice crescute natural, fac din aceste deserturi niste produse de lux delicioase. Toping-ul obisnuit este inlocuit de toping din aur comestibil. De asemnea, o astfel de inghetata nu potate fi servita oricum, ci doar in pocale, cu lingurite de aur sau de cristal, incrustate cu pietre pretioase.

Ce credeti ca se mai poarta in materie de inghetata? Vestita cofetarie din New York, Serendipity 3, a fabricat una dintre cele mai scumpe inghetate din lume. Deliciosul desert costa "doar" 1.000 de dolari si a intrat in cartea recordurilor.

Inghetata Grand Opulence Sundae a fost fabricata in anul 2004 cu ocazia a 50 de ani de la deschiderea cofetariei. Iata reteta: 5 cupe din cea mai scumpa inghetata de vanilie tahitiana, vanilie din Magagascar acoperita cu o frunza din aur comestibil de 23 k, cea mai scumpa ciocolata din lume, totul ornat cu cele mai scumpe fructe, drajeuri aurite, martipan de cirese si multe alte ingrediente rare. Modul de servire este de asemnea deosebit. Grand Opulence Sundae se serveste in pahar de cristal asezat pe o tavita din aur.

Cei care au fabricat inghetata au declarat ca aceasta este destul de “simpla si banala”. De ce? Trei ani mai tarziu aceeasi cofetarie, Serendipity 3, s-a decis sa-si doboare propriul record cu o alta inghetata de data aceasta in valaore de 25.000 de dolari. Noul sortiment este facut din 28 de esente de cacao din toata lumea, acoperita cu 5 grame de aur comestibil.

Frrozen Haute Chocolate se serveste intr-o cupa poleita cu aur de asemenea comestibil. Inghetata mai contine si cele mai scumpe trufe in valoare de 2.600 de dolari bucata, dar si crema fina. Singurele “ingrediente” necomestibile sunt bratara de aur cu diamante din jurul cupei si lingurita din aur care are incrustate diamante albe si ciocolatii.

Aceasta nu este insa culmea opulentei in materie de inghetata. Creatiile de mai sus au parut prea ieftine producatorilor celei mai scumpe inghetate din lume. Prin urmare, YumSugar a anuntat recent lansarea a doua noi tipuri de inghetata, care uimesc prin preturile lor exorbitante. Unul dintre aceste doua sortimente este Three Twins Ice Cream, o banana split cu adevarat speciala.

Siropul cu care a fost ornata inghetata contine trei dintre cele mai rare si scumpe vinuri din lume - Vintage Port din 1960, Chateau D’Yquem si Trockenbeerenauslese german. Delicatesa a fost servita cu o lingura din argint din 1850, speciala pentru acest tip de desert.

Realmente impresionanta este insa inghetata care isi adjudeca de la mare distanta titlul de cea mai scumpa inghetata din lume: 60.000 $ bucata. Aceeasi Three Twins Ice Cream, doar ca in acest caz cumparatorul beneficiaza si de o excursie inedita la intalnirea internationala de la muntele Kilimanjaro organizata cu scopul de a atrage atentia asupra incalzirii globale.

Cateva dintre cele mai scumpe inghetate din lume se mai gasesc in Nordul Angliei, dar si in Scotia. Aici exista doua dintre cele mai importante case care prepara inghetata de cea mai buna calitate - Langage Farm si Winstones Ice cream reprezinta afacerile a doua familii care au adus inghetata pe cele mai inalte culmi, in materie de gust, dar si de prospetime. Preparate doar din produse naturale, cu lapte proaspat din munti, inghetatele acestor doua case reprezinta o alegere foarte buna pentru zilele toride ale unei veri "deluxe". Desigur, pretul este pe masura: o cupa simpla dintr-un singur sortiment poate ajunge si la 80 de lire.

Autor: Alex Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.