Vrei ca ziua sa fie mai lunga? Dorinta iti este indeplinita din mai pana in iulie in unul dintre cele mai mari orase ale Rusiei, Sankt Petersburg.

Vrei ca ziua sa fie mai lunga? Dorinta iti este indeplinita din mai pana in iulie in unul dintre cele mai mari orase ale Rusiei, la "noptile albe din Sankt Petersburg".

Perfect pentru o vacant inedita, Sankt Petersburg este orasul care nu oboseste niciodata pe timp de vara. Asezarea acestui oras langa Cercul Polar de nord face ca ziua sa fie mai lunga, iar amurgul sa dureze toata noaptea. Sankt Petersburg este in nord-vestul Rusiei, situat in delta raului Neva, la est de golful Finic al Marii Baltice.

Specificul “Venetiei Nordului” cum a fost supranumit Sankt Petersburg, consta in multiplele canale si poduri peste raul Neva, dar si prin arhitectura sa variata cu bulevarde largi si drepte, parcuri si gradini foarte mari cu garduri din fier forjat.

Sankt Petersburg mai este cunoscut sub denumirea Orasul Palatelor. Palatul de Iarna cu Muzeul Ermitraj - simbol al Petersburgului, Palatul de Vara, Palatul Mensikov, dar si Palatul Stroganov cu Muzeul Figurilor de Ceara si Palatul Voronov sunt doar cateva dintre obiectivele turistice pe care nu ai voie sa le ratezi.

Un alt obiectiv turistic este Fortareata Sfintii Petru si Pavel, fosta inchisoare pentru detinutii politici, situate in centrul orasului, cu vedere ampla asupra raului Neva.

Magazinele si centrele comerciale pot fi si ele considerate adevarate monumente de vizitat. Cele mai mari sunt Arcul Noua Olanda si Palatul Comerciantilor de pe Nevsky Prospekt care detine mai multe magazine, cafenele si o statie de metrou.

In domeniul culturii Sankt Petersburg isi intregeste numele de oras al superlativelor prin faimosul Teatru Marijnski cunoscut si sub numele de Teatrul de Opera si Balet Kirov, teatru care confera orasului titulatura de capitala mondiala a baletului.

Pentru un oras atat de mare si plin de istorie este aproape imposibil sa rezumi toate obiectivele turistice. Pregateste-te sa vezi sute de monumente, statui, muzee, catedrale, biserici si gradini imense. Nu te astepta ca aceasta distractie sa fie comparabila ca pret cu tarile din vestul Europei, Rusia aflandu-se in topul celor mai scumpe tari din lume, insa frumusetea si maretia Sankt Petersburgului merita toate eforturile.

Citeste si:
De ce va investi Ungaria 100 de milioane de euro în turismul din...
Ungaria va investi 100 de...

Costul unui sejur de 8 zile in Sankt Petersburg este intre 1.300 si 2.000 de euro de persoana, in sejur fiind incluse transportul cu avionul si cazarea la hoteluri de 3 sau 4 stele.

Intrarile la muzee costa intre 10 si 30 de euro, iar o excursie pe canalele raului Neva porneste la de la 25 euro.

Preturile la restaurante sunt comparabile cu cele din Romania, in functie de locul in care vrei sa mananci, insa daca preferi sa-ti gatesti singur, alege hypermarketurile de la periferia orasului, asta daca nu vrei sa platesti triplu la un magazin alimentar din oras .

La bugetul pentru o excursie in Sankt Petersburg trebuie insa sa adaugi si costul vizei de aproximativ 40 de euro. O destinatie destul de scumpa dar care merita trecuta pe lista de vacante.

Autor: Alexandru Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.