Cine isi mai aduce aminte de vechile formatii romanesti care au dat startul la ceea ce numim astazi "industria muzicala romaneasca"?

Anii au trecut, iar in Romania s-au schimbat multe lucruri, inclusiv in peisajul muzical, majoritatea in bine. Cine isi mai aminteste de “copilaria” muzicii romanesti? Privind in urma, melodiile care erau in voga acum 10-15 ani si trupele cu care a inceput toul, astazi par desprinse din filmele de mana a doua. Urmeaza un top al celor mai “bune” melodii care au dat startul erei moderne a muzicii:

1. Andre – “Lasa-ma papa la mare”

Trupa Andre s-a lansat in anul 1998 si a reusit sa faca mare valva in randul pustoicelor de liceu, atat prin stilul muzical cat si prin look-ul “glam-pop” adoptat de cele doua componente ale formatiei.

2. Angels – “Asa-s baietii”

Aceasta este melodia in care barbatii au fost “acuzati” de misoginism, pe ritmuri dance. Desigur, statiunile de pe litoral si nu numai au imbratisat cu drag mesajul ferm al fetelor de la “Angels”, iar melodia rasuna din toate boxele.

3. Hi-Q – “E vara mea”

Hi-Q au lansat un nou trend din punct de vedere al sound-ului in industria muzicala romaneasca si au reusit sa se impuna rapid pe piata, fiind considerati cei mai populari artisti la acel moment. Cei trei brasoveni au rezistat destul de mult in peisaj, avand in spate cateva melodii celebre pentru ca au reusit sa incinga atmosfera in majoritatea discotecilor.

4. Exotic – “Sarut”

Vremea femeilor sexy si deloc timide in fata camerelor de filmat nu a intarziat sa apara. Fetele de la Exotic au fost primele cantarete din aceasta categorie care au atras atentia publicului masculin prin versuri “provocatoare” si miscari “lascive”...

5. Genius – “Macho Man”

Anul 1997 a venit cu lansarea unei noi trupe, originara din Timisoara. Piesa care i-a facut celebrii pe cei trei “geniali” a fost “Macho Man”, care insa nu i-a ajutat sa ramana prea mult timp in atentia fanilor.

Citeste si:
#Impreuna Rezistam! Formatiile straine sustin victimele din Clubul...
#Impreuna Rezistam!...

6. L.A. – “Ochii tai”

1999 a fost un an bogat din punct de vedere muzical... Pentru prima data, ritmul de manea incepea sa fie exploatat in versiune moderna. Si initiativa chiar a avut succes!

7. R.A.C.L.A feat. Anda Adam – “Nu ma uita”

Nici hip-hop-ul romanesc nu a ramas indiferent la evolutia sound-ului. La categoria “featuring” s-au lansat cateva melodii devenite legendare, prilej pentru ca Anda Adam sa debuteze in lumea muzicii, sustinuta de trupa R.A.C.L.A. Impreuna au lansat celebra piesa “Nu ma uita”.

8. B.U.G Mafia – “Lumea e a mea”

B.U.G. Mafia sparge gheata si apare pe sticla cu un sound complet nou pentru peisajul muzical autohton. Piesa “Lumea e a mea” a beneficiat de cel mai scump videoclip facut pana la acel moment in Romania. O premiera a fost si faptul ca proiectul a rezultat din colaborarea intre o artista de muzica pop si o trupa de hip-hop.

Citeste si:
eMAG lansează Genius, serviciu premium cu livrare gratuită și alte...
eMAG lansează Genius,...

9. La Familia – “Tupeu de borfas”

Tot in zona hip-hop se facea simtita prezenta unui ritm agresiv, promovat de doi “jucatori” de cartier. Era pentru prima data cand vocile “baietasilor” au fost auzite.

10. T-Short - "Spune-mi"

T-Short a aparut ca trupa de dans in octombire 1994, iar dupa un an s-a infiintat T-Short-ul cu vocal, care a vandut sute de mii de CD-uri. Membrii trupei au fost inspirati de Snap si Vanila Ice, care dansau printre blocuri cu casetofonul in mana si initial aveau ca scop agatatul fetelor.

Mentiune: Catalina Toma

Vocea ei ne-a ramas cu siguranta in minte, asa cum s-a intamplat si in cazul look-ului inedit pe care l-a adoptat. Dupa ce timp de 6 ani a stat departe de lumea muzicala autohtona, Catalina revine cu un nou album.

Citeste si:
Dan Byron: Orice creatie e a kind of alchemy
Dan Byron: Orice creatie e a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.