"Publicitatea poate fi descrisa ca stiinta scoaterii din functiune a inteligentei umane suficient timp pentru a putea scoate bani."

Reclamele trebuie sa vanda. „Publicitatea poate fi descrisa ca stiinta scoaterii din functiune a inteligentei umane suficient timp pentru a putea scoate bani.”

Romania a devenit in ultimii ani o tara consumatoare si producatoare de publicitate. Din ce in ce mai multe agentii intra pe piata si incearca sa-si promoveze cele mai bune idei pentru a obtine feed-back si beneficii cat mai mari.

In ultimul timp au circulat cateva spoturi TV care au ramas in mintea multora dintre noi, creand chiar dependenta, anumite cuvinte din ele fiind inca folosite in dialogurile unor mucaliti.

Romanii sunt asadar in stare sa creeze si altceva decat banalele spoturi la detergenti si sapunuri care iti "incanta" simturile, hainele si spatiul de locuit. Ceea ce urmeaza sunt exemplificari aleatorii ale creativitatii autohtone:

1. Din seria „Doreleee!!!!" am ales doar acest spot, desi toate au reusit la vremea lor sa ne amuze. Asa cum era de asteptat, a urmat si razbunarea lui Dorel. Totul in stil pur romanesc, sub sloganul "Unde's multi, puterea creste".

2. Cand Bogdan Naumovici se gandeste sa povesteasca Star Wars - the movie la standul de produse din peste aflat in piata, nu se poate ca rezultatul sa nu fie memorabil. "Ala negru de respira greu" a devenit cu siguranta unul dintre personajele noastre preferate...

3. Numarul 1 in recrutarea online din Romania s-a hotarat sa intre si pe TV cu cateva spoturi, iar initiativa este geniala.

4. Batranica haioasa care "conduce" campania antiplictiseala merita toata atentia noastra... Ai grija la drum!!!

5. Cineva s-a gandit la adevaratii domni din Romania si le-a dedicat o serie de spoturi TV cat se poate de... sincere. Un mesaj clar pentru "clasa urbana de mijloc, educata si progresista":

6. MTV-ul autohton nu este cu nimic mai prejos decat cel din State, chiar daca industria muzicala romaneasca nu este inca foarte dezvoltata. Oricum, suntem pe drumul cel bun!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.