Destinatiile clasice de vacanta nu mai sunt la mare cautare.

Destinatiile clasice de vacanta nu mai sunt la mare cautare. Dupa un an de munca, mult asteptata vacanta merita petrecuta in locuri exotice, cat mai indepartate. Pe lista destinatiilor de vacanta care nu ar trebuie ratate se afla si Singapore.

Singapore este cea mai mica tara din Asia de Sud-Est, cunoscuta ca teritoriu insular. Este situata la sudul statului malaysian Johor si a peninsulei Malay, aflandu-se la 137 km nord de ecuator. Primele urme de viata pe aceasta insula dateaza din secolul al III-lea d.Ch. La inceput insula servea drept adapost imperiului Srivijaya sin Sumatra si se numea „Orasul marii”. In scurt timp orasul a cunoscut o puternica dezvoltare, devenind un important centru comercial, insa a decazut spre sfarsitul secolului al XIV-lea. Dovezile arheologice ale vechiului oras sunt relativ putine, existand totusi cateva amanunte despre locuitori si modul lor de viata. Se pare ca denumirea actuala, Singapore, este derivata din dialectul Malay - 'singa' insemnand leu si 'pura' avand sensul de oras.

In prezent, Singapore este a doua tara ca densitate a populatiei, cu un total de 4.326.000 locuitori si o suprafata de 704 km patrati. Ca turist vei descoperi locuri incantatoare, o istorie fascinanta si o diversitate culturala care cu siguranta te vor impresiona. Impartit in districte, fiecare cu propriile atractii turistice, Singapore nu se compara cu nimic din ceea ce ai vazut in alte parti. Printre acestea se numara Financial District, unde peisajul este acaparat de zgarie-nori si cladiri moderne, Chinatown, o „enclava” culturala unde cladirile sunt in general foarte vechi, iar lucrurile decurg altfel decat in restul orasul, Arab Street care este dominata de „Moscheia Sultanului” - reprezinta locul de intalnire a comunitatii arabe.

Cea mai cunoscuta strada din Singapore este „Orchard Road” cu o lungime de 2.5 km, cuvantul de ordine aici fiind cumparaturile! Zona este impanzita de mall-uri si buticuri de unde se poate cumpara aproape orice, fiind spatiul cu cea mai mare densitate a mall-urilor din lume, majoritatea magazinelor functionand pentru clienti pana la ora 9 p.m. Dupa ce obosesti plimbandu-te prin magazine, poti manca la unul dintre locurile dedicate de aici si poti privi totodata o masa de oameni care par sa fi iesit la parada. Cea mai buna perioada pentru urmarirea unui spectacol desavarsit aici este Craciunul, cand zona devine impanzita de lumini si decoratii exuberante.

Un lucru care nu trebuie ratat in Singapore este „Night Safari”. Acesta reprezinta o gradina zoologica avand mai mult de 40 ha de jungla, unde pot fi admirate peste 1000 de specii de animale nocturne in propriul lor mediu. Dintre acestea, mai mult de 100 sunt specii foarte rare, unele chiar pe cale de disparitie. Aceast parc zoologic a fost primul din lume dedicat animalelor nocturne. Orele de vizitare sunt intre 7:30 p.m. si miezul noptii.

Un alt punct de atractie important il reprezinta Gradina Botanica din Singapore. Aceasta a fost fondata in anul 1859, misiunea ei initiala fiind aceea de a gazdui diverse specii de plante cu beneficiu economic. In anul 1877 s-a dezvoltat aici prima plantatie de arbori de cauciuc. Astazi, aceasta numara peste 600.000 de specii de plante si se intinde pe o suprafata de peste 52 ha, fiind de departe cea mai mare Gradina Botanica din lume.

Atunci cand vine vorba de preturi, Singapore nu se afla neaparat in topul destinatiilor de lux. Preturile de cazare incep de la 30 $ pe noapte la hoteluri de 3 stele, insa exista si alternative chiar mai ieftine. In functie de pretentii, preturile pot ajunge in cazul unui hotel de 5 stele la peste 600 $ pe noapte. Foarte ieftine in Singapore sunt specialitatile culinare, cam 2 $ americani fiind destul pentru o masa, preparata in bucataria extrem de variata a restaurantelor cu specificuri diferite, de la manacare europeana pana la specialitati arabe sau chinezesti.

Inainte de a alege ca destinatie de vacanta Singapore trebuie insa sa te documentezi foarte bine asupra legislatiei in vigoare - amenzile fiind foarte mari si se primesc pentru abateri aparent nesemnificative. Daca esti prins scuipand pe strada, va trebui sa platesti o suma de aproximativ 200 $. De asemenea, in Singapore este dusa o politica foarte severa impotriva narcoticelor.

Articol de Andrei Dutulescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.