Potrivit anumitor studii, trasaturile simetrice te fac mai frumos si mai atragator. Sa fie oare adevarat?

De cativa ani buni, tot auzi ca trasaturile simetrice sunt “responsabile” de cat de atragator esti. Probabil, au avut nu doar odata impresia ca o parte a fetei arata mai bine decat cealalata si ai dat vina pe asimetrie. Este, insa, adevarat ca oamenii frumosi au fete simetrice?

Fascinat de aceasta idee, userul Reddit SaritaOsita23 a realizat un proiect in care a luat portretele unor vedete recunoscute si apreciate pentru frumusetea lor si a creat imagini simetrice, folosind fie doar partea dreapta, fie doar partea stanga. Dupa aceea, a comparat fotografiile initiale cu cele create in studio.

Diferentele, desi subtile, sunt de necontestat. Partea stanga a fetei, fiind controlata de acea parte din creier care controleaza emotiile, este mai expresiva, in timp ce pe partea dreapta, responsabila de orientarea in spatiu si identificarea fetelor, ochii sunt mai apropiati.

Retail jobs

Urmarind fotografiile veti observa ca anumite frumuseti clasice, precum Marilyn Monroe nu aveau chipul simetric, in timp ce personalitati mai putin atragatoare, precum Jay Z au fata aproape perfect simetrica.

Mai multe imagini puteti vedea in GALERIA FOTO

In imaginile din galeria foto, primul portret este cel original. Este urmat de portretul simetric realizat cu ajutorul partii stangi, apoi de cel realizat cu ajutorul partii drepte.

Sursa foto: SaritaOsita23 via Reddit.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.