O serie de imagini induiosatoare ce surprinde viata animalelor condamnate sa traiasca intre zidurile de beton ale unei gradini zoologice.

Elias Hassos, un fotograf de origine germana, a surprins viata deprimanta a animalelor condamnate sa traiasca in gradini zoologice care, pentru ele, sunt adevarate inchisori – spatii mici si ingradite, aceleasi activitati in fiecare zi si absenta totala a sentimentului de libertate. Fotografiile au aparut in revista Greenpeace din Germania pentru a sustine nevoia schimbarii conceptului de gradina zoologica.

Timp de secole am inchis animalele in custi pentru distractia noastra. Astazi, din ce in ce mai multi visitator simt compasiune pentru animale captive; oamenii de stiinta critica aspru conditiile in care sunt tinute animalele, iar activistii sustin ca animalele au dreptul la libertate si o viata in afara gratiilor.

Cu toate acestea, potrivit articolului citat, gradiniile zoologice sunt inca o necesitate. Autorii articolului sustin ca, datoria unor motive precum educatie, cercetare sau protejarea speciilor in pericol, gradinile zoologice trebuie sa existe in continuare, dar, modul in care acestea sunt concepute trebuie sa se schimbe radical.

Directorii gradinilor zoologice din Germania au pus bazele unei reforme moderne, numita “Zoos of the Future” (Gradinile zoologie ale viitorului). Potrivit acestei reforme, gradiniile zoologice moderne ar trebui sa aiba spatii mai mari pentru fiecare animal in parte, sa creeze un habitat si un mediu similare celor naturale ale animalelor, iar acestea sa nu isi mai petreaca tot timpul in custi. Aceste gradini zoologice ar trebui sa arate ca o bucata rupta din Asia sau Africa si adusa in inima Europei.

Din pacate, desi dorinta de schimbare exista, finantarea este de multe ori o problema.

In anumite cazuri, administratorii gradinilor nu vad rostul schimbarilor. In cazul in care nu sunteti convinsi ca este nevoie de o schimbare, urmariti imaginile de mai jos. Va vor arata o lume deprimanta in care animalele sunt condamnate sa traiasca.

Citeste si:
Noul Citroen oli [all-e] este un concept electric cu autonomie de...
Noul Citroen oli  all-e  este...

Mai multe imagini puteti vedea in GALERIA FOTO, dar si pe pagina artistului

Sursa foto: Elias Hassos


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.