Faci cale intoarsa daca ti-a trecut o pisica neagra prin fata? Nu treci pe sub o scara si arunci monede in toate fantanile magice pe care le intalnesti? Iata un clip care iti va explica originile celor mai comune superstitii si care, probabil, te va ajuta sa nu mai crezi in ele.

Daca esti o persoana superstitioasa, acest clip s-a te faca sa nu mai crezi in ele si, mai mult, sa te simti putin rusinat de faptul ca atatia ani te-ai ferit de Vineri 13 sau ai purtat labuta unui iepure in postea.

Canalul Youtube Mental Floss ia cele mai comune supersititi la analizat, cautandu-le originile si motivele pentru care oamenii au inceput sa creada in el. Nu, in niciuna din ele nu este vorba despre vreo forta sau interventie divina, ci pur si simplu de o credinta populara care s-a perpetuat si a ajuns pana in zilele noastre, oamenii uitand de ce nu este bine, de exemplu, sa deschizi o umbrela in incapere. Serios, intrebati-va parintii sau bunicii. Se vor alarma daca veti deschide umbrela in casa, dar nu vor stii sa va spuna de ce nu este bine. Eh, bine, se pare ca aceasta credinta dateaza de pe vremea cand oamenii foloseau umbrelele ca sa se proteje de soare, iar folosirea lor altundeva decat afara i-ar fi enervat pe Zeii Soarelui.

Acesta este doar un exemplu de superstitie explicata. Pe restul 31 le puteti urmari in clipul de mai jos.

Asadar, mai credeti in superstitii?

Foto main: femeie calendar vineri 13 sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.