Dictatorii marcanti ai istoriei, cunoscuti de intreaga lume pentru ororile comise, si-au construit de-a lungul timpului ascuzantori impresionante, departe de ochii tuturor, multe dintre ele costand o avere. De la “Cuibul Vulturului” lui Hitler la Castelul Fontainebleau al lui Napoleon, Wall-Street.ro iti prezinta locurile de relaxare ale tiranilor de altadata, deschise acum publicului larg, potrivit CNN.

1. Resedinta montana “Cuibul Vulturului” a lui Adolf Hitler

Resedinta montana “Cuibul Vulturului” a lui Adolf Hitler Aceasta resedinta din Alpii bavarezi este situata in apropierea orasului Berchtesgaden si a reprezentat locul unde Hitler primea vizitele demnitarilor.

Pentru a ajunge la aceasta resedinta montana se urca 124 de metri cu un lift sapat in munte pana la 1.834 metri.

In acelasi munte exista si baza nazistilor Berghof, care a fost distrusa intr-un bombardament.

Cuibul de vulturi (Kehlsteinhaus, in germana) este deschis vizitatorilor si are si un restaurant in incinta. O investitie de 17 milioane de euro a fost anuntata recent pentru renovarea locatiei.

Intrarea costa 21,5 euro.

2. Resedinta lui Stalin din Soci

Resedinta lui Stalin din Soci Resedinta de vara a conducatorului rus este amplasata la malul Marii Negre in statiunea Soci, Rusia.

Locul preferat al lui Stalin pentru momentele in care voia sa evadeze din Moscova era infrumusetat cu palmieri adusi din California si dotat cu amplasamente speciale pentru lunetisti.

Resedinta lui Iosif Vissarionovici Stalin este in prezent un muzeu mic, iar la birou este asezata o statuie din ceara cu conducatorul sovietic.

3. Villa Torlonia a lui Benito Mussolini

Vila Torlonia din Roma, construita in stil neoclasic, a fost resedinta in care Benito Mussolini a locuit intre anii 1925 si 1943.

Dictatorul italian si-a construit aici un teren de tenis si gazduia proiectii de filme.

Vila a fost transformata in muzeu si aici inca se gasesc filme din vremea lui Mussolini.

Resedinta dictatorului poate fi vizitata pentru suma de opt euro, insa nu sunt multe lucruri care mai amintesc de cel numit "Il Duce".

Citeste mai mult, precum si alte stiri din noua economie pe Wall-Street.ro

Citeste si:
Ciolacu: „Trebuie să fie fermi în aplicarea legii. Au toată...
Ciolacu, apel către jandarmii...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.