ALIAT, cu sprijinul financiar al HEINEKEN Romania lanseaza Caravana Alcohelp - primul program integrat de prevenire si interventie adresat persoanelor cu un consum problematic de alcool si familiilor acestora. Pentru al patrulea an consecutiv, Carvana Alcohelp isi continuamisiunea de promova consumul responsabil de alcool in randul publicului larg, oferind sprijin profesional celor care au nevoie.

Calatoria Caravanei va incepe in Bucuresti, Craiova si Iasi, continuand si la Brasov. Timp de 4 saptamani, Caravana Alcohelp va ajunge in peste 20 de orase si sate din Romania, precum si pe litoral. In Bucuresti, Caravana va fi prezentape 20 iunie intre orele 12.00 si 19.00 in parcul Herastrau, pe aleea principala de la intrarea dinspre piata Charles de Gaulle, in timp ce la Iasi va fi situata in fata Facultatii de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa, Bvd. Independentei, iar la Craiova in Piata Mihai Viteazul.

Caravana Alcohelp isi continua misiunea de a promova consumul responsabil de alcool. Parte din Agenda noastrade Sustenabilitate, „Brewing a Better Future”, programul Alcohelp ofera servicii medicale specializate, indrumare si informatii esentiale persoanelor care se confrunta cu un consum problematic de alcool. Suntem mandri ca, din momentul lansarii sale in 2010 si panala finalul verii, acest mesaj va fi ajuns in peste 85 de comunitati din Romania", spune Onno Rombouts, Managing Director HEINEKEN Romania.

Ce se va intampla in Caravana Alcohelp

Caravana va fi prezenta timp de o zi in fiecare comunitate. Vizitatorii caravanei isi vor putea testa nivelul de consum de alcool, prin efectuarea testului AUDIT al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, vor putea primi informatii documentate cu privire la consumul responsabil si efectele consumului abuziv de alcool, si vor putea beneficia de consiliere.

Interventiile specializate disponibile in Caravana din acest an se vor concentra pe detectarea timpurie a consumului problematic de alcool, consiliere psihologica, dar si asupra investigatiilor medicale generale, precum verificarea tensiunii arteriale, sau metode alternative de tratament, cum ar fi terapia prin arta. Co-beneficiari ai programului Alcohelp vor fi de asemenea prezenti la evenimente, dispusi sa impartaseasca povestile lor cu persoanele care se confrunta cu consumul abuziv de alcool.

Citeste si:
Irina Deaconescu și-a făcut implant mamar. Primele declarații după...
Irina Deaconescu și-a făcut...

Toate interventiile din timpul Caravanei vor fi gratuite si confidentiale, si se vor concentra pe nevoile de sanatate publicaale comunitatilor vizitate. Oamenii care au nevoie de interventii mai complexe vor fi indrumati catre cele mai apropiate centre Alcoinfo, disponibile in spitale generale.

Unde va ajunge Caravana

Caravana Alcohelp va incepe in 4 orase mari si va continua in comunitati mai mici, cum ar fi Siret, Pojorata, Pascani, Targu Frumos, Ciurea, Campulung Moldovenesc, Lipovu, Malu Mare, Filiasi, Vama Veche, Costinesti sau Eforie Nord.

„Caravana Alcohelp ne ajuta sa ajungem la cei care au nevoie de ajutorul nostru, sa-i cunoastem personal. Astfel, reusim sa observam indeaproape aspectele specifice ale consumului abuziv de alcool in diferite regiuni din intreaga tara. Specialistii ALIAT vor informa oamenii cu privire la consecintele negative ale consumului abuziv de alcool si le vor arata solutiile disponibile pentru a le putea gestiona. Prin Caravana Alcohelp dorim sa aratam in mod deschis ca interventiile de sanatate publica facute in cadrul comunitatii de catre specialisti formati in domeniu, sunt utile, necesare si au intotdeauna un impact pozitiv asupra starii generale de sanatate a populatiei”, spune Eugen Hriscu, Director Stiintific al ALIAT.

Citeste si:
retailArena 2023: cifrele înregistrate la cea de-a 11-a ediție a...
retailArena 2023: cifrele...

Panain prezent, Caravana Alcohelp a ajuns in 63 de comunitati locale, peste 10.000 de oameni au fost informati cu privire la efectele negative ale consumului abuziv de alcool si au fost efectuate peste 5.000 de teste Audit.

Editia 2013 a Caravanei va fi implementata cu ajutorul urmatoarelor asociatii partenere: Asociatia Vasiliada Craiova, Primaria Iasi - Directia de AsistentaComunitara, Aras Constanta si Centrele Alcoinfo deschise de ALIAT, in parteneriat cu HEINEKEN Romania in 2012, in Bucuresti, Miercurea Ciuc, Campulung Moldovenesc si Craiova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.