Relaxarea poate fi obtinuta prin cateva metode extrem de simple si eficiente.

Relaxarea se poate obtine in diverse moduri, de la exercitiile de respiratie, pana la auditiile muzicale sau administrarea unor plante medicinale care induc stari de calm. Orice tehnica de relaxare este buna, daca reuseste sa ne aduca o stare de liniste interioara.

15 Metode de relaxare

1 Privitul norilor

Privitul norilor si al cerului este una din cele mai simple metode de relaxare psihica. Focalizarea privirii la distanta, corelata cu o relativa imobilitate, ne schimba starea de spirit. Contemplarea vreme de 10 minute, a norilor si a cerului induce o stare de calm si detasare fata de grijile cotidiene.

2 Ascultarea naturii

Cateva zeci de minute petrecute in parc sau in padure, primavara, sunt o experienta extrem de relaxanta. Putem inchide ochii, pentru a ne concentra pe ciripitul pasarilor, miscarea frunzelor, adierea vantului. Sunetele naturii ne conduc intr-o alta dimensiune sufleteasca,ajutandu-ne sa devenim mult mai linistiti si relaxati.

3 Plimbarea pe malul apelor

Plimbarea pe malul apelor curgatoare sau pe malul marii este un remediu excelent pentru relaxare, dar si pentru ameliorarea problemelor gastrice care apar pe fondul stresului, al iritarii sau al emotiilor negative reprimate. Observarea miscarii lente si continue a apei, sunetele sale relaxante, briza si racoarea sa sunt un adevarat calmant psihic si gastric.

Citeste continuarea pe Garbo.ro

Sursa foto main: Shutterstock


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.