Poate ca da. Dar haideti sa vedem impreuna cum s-a ajuns la fenomenul pe care il reprezinta in ziua de astazi acest sport.

Unii istorici plaseaza golful in timp inca in vremea romanilor, cand acest joc purta numele paganica. Romanii, care au ocupat o mare parte din Marea Britanie intre anii 40 � 400 d.Ch., jucau paganica pe strada, cu un bat incovoiat si o minge din piele, umpluta cu pene. Alti istorici spun ca istoria golfului a inceput in Olanda, numindu-se la inceput het kolven, altii � in Belgia, numindu-se chole, altii � in Franta, numindu-se jeu de mail, iar altii � in Anglia, numindu-se cambuca. Dar, majoritatea istoricilor atesta faptul ca probabil golful a devenit in Scotia jocul pe care il cunoastem cu totii.

The Honourable Company of Edinburgh Golfers din Edinburgh, Scotia, este recunoscuta ca fiind primul club de golf organizat. Aceasta a fost fondata in 1744 si a stabilit pentru prima data in scris regulile acestui joc. Aceste reguli au avut ca scop conducerea jocului si calmarea disputelor. The Royal and Ancient Golf Club din St. Andrews a fost fondat in 1754, sub numele de Societatea Jucatorilor de Golf din St. Andrews. Aceasta societate a fost liderul stabilirii regulilor si standardelor jocului. De exemplu, ea a stabilit runda standard de golf la 18 gauri.

Jucatorii de golf au utilizat mingea din piele, umpluta cu pene, numita the feathery, pana in 1848, cand a fost inventata gutty � o minge mai solida, dintr-un material asemanator cauciucului, numit gutta-percha. Mingea gutty a fost inlocuita mai tarziu, cu mingea din cauciuc, inventata in 1898 de jucatorul american de golf Coburn Haskell.

Popularitatea golfului s-a raspandit din Scotia si Anglia pana in celelalte parti ale Regatului Marii Britanii. Primul club de golf infiintat in afara Marii Britanii a fost Royal Calcutta din India, in 1829, iar primul club de golf nord-american a fost Royal Montreal, infiintat in 1873.

Este posibil ca golful a ajuns in Statele Unite in secolul XVIII. Istoricii, insa, se contrazic asupra primului club fondat in Statele Unite. Printre cele mai vechi sunt: Dorset Field Club din Dorset, Vermont; Foxburg Country Club din Foxburg, Pennsylvania si St. Andrews Golf Club din Hastings-on-Hudson, New York. Toate sustin ca data infiintarii lor este la inceputul anilor 1880.

Asociatia Jucatorilor Amatori de Golf din Statele Unite (acum numita USGA - United States Golf Association), a fost infiintata in 1894 pentru a servi ca sediu central al asociatiilor de golf din SUA. In 1951, USGA si The Royal and Ancient Golf Club din St. Andrews au stabilit de comun acord interpretarea regulilor si standardelor care sunt aplicate acum de jucatorii de golf din intreaga lume.

Sursa: Wall-Street


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.