O noua tehnologie de transmitere a datelor a fost descoperita de savanti. Se numeste Li-Fi si este de 100 de ori mai rapid decat Wi-Fi.

Li-Fi, fratele mult mai rapid al Wi-Fi-ului, a demonstrat ca poate atinge o viteza de transmitere a datelor de peste 1 GB pe secunda.

La o asemenea viteza, LI-Fi este de 100 de ori mai rapid decat tehnologia curenta. Cu alte cuvinte, un film la rezolutie inalta ar putea fi downloadat doar in cateva secunde.

Cum functioneaza Li-Fi? Datele sunt transmise prin intermediul unor lumini LED, care se inchid si se deschid in cateva nanosecunde, totul imperceptibil pentru ochiul uman. Chiar daca aceasta tehnologie nu este noua, fiind inventata in 2011, abia de curand a putut fi implementata intr-un scenariu real, in afara laboratorului.

Singura si cea mai mare problema a acestei tehnologii este ca, spre deoasebire de Wi-Fi, semnalul nu poate patrunde prin pereti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.