Domnule Bec, iti multumim ca ne-ai slujit cu drag atata amar de vreme, insa e vremea sa iesi la pensie.

Domnule Bec, iti multumim ca ne-ai slujit cu drag atata amar de vreme, insa e vremea sa iesi la pensie. Poate te intrebi de ce tocmai acum se intampla lucrul acesta. Ei bine, trebuie sa faci loc unui nou produs care sa ne lumineze locuintele, mult mai rezistent si mai econom. Poate ca ai auzit si tu de celebrul LED. Da domnule Bec clasic, el vrea sa te scoata din folosinta..

Becul cu rezistenta, putin modificat de la Edison incoace, are neajunsurile lui majore: consuma mult, se incalzeste, se strica repede si nici nu face o lumina tocmai prietenoasa cu ochiul uman. De ceva timp, au aparut solutiile cu incandescenta sau halogen, care consuma mai putin si genereaza o lumina alba, insa si ele sunt departe de ceea ce ne propune Philips acum. Sa facem cunostinta cu Master LED.

Master LED utilizeaza tehnologia LED (diode emitatoare de lumina) pentru a ilumina locuinte, opere de arta in muzee sau alimente in magazine, fara a emite caldura, raze infrarosii sau ultraviolete. Noul bec este compatibil standardelor E27 si GU10, potrivindu-se oricaror fasunguri prezente deja in cazul solutiilor de iluminare clasice. Pe langa faptul ca au si un design inovativ, becurile LED consuma numai 7W si genereaza o lumina la fel de intensa cu cea a unui bec de 40W. Durata de viata a Master LED este de 45.000 de ore, adica de aproximativ 45 de ori mai mare decat cea a unui bec cu incandescenta.

Suntem martori la o trecere masiva inspre tehnologia LED, in cele mai diverse domenii. Putem lua drept exemplu noul Audi R8, display-urile LCD din laptop-uri, ceasurile TokyoFlash si lista poate continua. Master LED reprezinta un pas in fata, el fiind deja implementat in hoteluri celebre din Olanda, scazand factura la energia electrica cu pana la 20 de procente.

Destul de interesanta este si lampa LivingColors, pe care Philips a lansat-o in Europa pe la sfarsitul lui 2007. LivingColors are patru LED-uri care, prin diverse combinatii, genereaza pana la 16 milioane de culori atractive. Lampa are si o telecomanda ingenioasa, cu o rotita de scroll asemanatoare cu cea a player-elor Apple, prin intermediul careia utilizatorul isi poate seta intensitatea luminii si culoare preferata.

Produsele LED Philips pot fi achizitionate si din Romania, de la magazinele oficiale Philips.

Citeste si:
Facturile mari la curent au speriat până și autoritățile. La...
Facturile mari la curent au...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.