Chiar daca Firefox este usor de utilizat chiar si de catre incepatori, exista unele combinatii de taste cu efecte interesante care il fac si mai atractiv.

Chiar daca Firefox este usor de utilizat chiar si de catre incepatori, exista unele combinatii de taste cu efecte interesante care il fac si mai atractiv. Pe multe dintre aceste scurtaturi probabil ca nici nu le stiati..Ele functioneaza chiar si in Internet Explorer 7 sau Opera (nu toate). [via Plugin]

1. Completeaza automat .org sau .net la adrese!
Daca tastati in adresse bar "google" si apoi Ctrl+Enter, Firefox va adauga imediat extensia .com. Ce ne facem cand site-ul dorit este de tip .org sau .net? Pentru a pune .net trebuie doar sa apasati Shift+Enter, iar pentru .org este necesara combinatia Ctrl+Shift+Enter.

2. Alt + D
Puteti folosi aceasta combinatie pentru a va duce imediat la adresse bar in vederea tastarii unei noi adrese a paginii dorite! Foarte utila!

3. Ctrl+T si Ctrl+Shift+T
In Firefox se stie ca apasand Ctrl+T se deschide un nou tab. Atunci cand din greseala ati inchis o anumita pagina, o puteti redeschide foarte repede folosind Ctrl+Shift+T. Mai puteti face lucrul acesta din History -> Recently closed tabs.

4. Alt+Enter
Asta e chiar buna. Cand tastati adresa unui website si apar site-uri in lista de autocomplete, va duceti pe cel dorit si apoi apasati Alt+Enter pentru a deschide pagina dorita intr-un nou tab! Cool!

5. Tasta Delete
Atunci cand tastati cateva litere in adresse bar si browser-ul va afiseaza toate site-urile care incep cu acele litere, puteti selecta o anumita adresa si sa o stergeti apasand Delete in cazul in care nu mai doriti ca ea sa apara acolo. Putem numi asta operatiunea "Stergerea tuturor urmelor"!

6. Ctrl+Tab
Ctrl+Tab e posibil sa o stiti. Va ajuta sa navigati intre tab-urile din Firefox fara prea mare bataie de cap, stiti voi: mana pana la mouse, miscare, click, iar miscare..

7. Ctrl+[1,2,3….9]
Combinatia asta e tare rau de tot. Pentru cei care folosesc mult internetul si alterneaza intre multe tab-uri, apasand Ctrl + o cifra de la 1 la 9 va avea drept rezultat afisarea tab-ului care corespunde cifrei tastate. E utila daca trebuie sa ajungeti exact la un anumit tab intr-un timp scurt!

Citeste si:
5 trucuri vechi de peste 100 de ani care inca functioneaza
5 trucuri vechi de peste 100...

8. Space, PageDown, PageUp
Toate aceste taste pot fi folosite pentru scroll!

9. Rotita de mouse
Nu e chiar o tasta insa rotita de la mouse poate face minuni! Daca va pozitionati cursorul deasupra unui link si apasati pe rotita, se va deschide site-ul respectiv intr-un nou tab. Daca va plasati cursorul deasupra tab-ului, acolo unde apare denumirea site-ului si apasati pe rotita, tab-ul se va inchide imediat! Dand click pe rotita in spatiul unei ferestre din Firefox, veti putea face scroll pe verticala sau orizontala acolo unde este cazul.

10. Ctrl+D
Se intampla uneori sa va placa un anumit site si doriti sa ii salvati adresa in Bookmarks (Semne de carte). Nu va consumati energia inutil incercand Copy/Paste. Apasati Ctrl+D si totul se face intr-o clipa!

11. Ctrl+W
Daca vreti sa inchideti rapid tab-ul activ, puteti face asta imediat folosind Ctrl+W! PS: daca ati apasat din greseala Ctrl+W nu va panicati! La punctul 3 ati invatat ca puteti redeschide tab-ul apasand Ctrl+Shift+T.

Citeste si:
Firefox 4 Beta: primele impresii
Firefox 4 Beta: primele impresii

12. Ctrl+I
Aceasta combinatie va ajuta sa cautati usor printre semnele de carte. Daca aveti salvate acolo multe adrese si va e greu sa ajungeti la cea dorita, folositi Ctrl+I si cautati rapid adresa tastand un cuvant sau o expresie din adresa dorita!

13. F6
F6 va duce la adresse bar. O puteti folosi in locul combinatiei Alt+D.

14. Ctrl+L
Vezi punctul 13. Dupa ce ai vazut punctul 13, vezi si punctul 2! Acelasi rezultat: trimite catre adresse bar.

15. Ctrl+K
Combinatia Ctrl+K trimite catre Google search, unde puteti tasta ceea ce doriti ca Google sa gaseasca pentru voi!

16. Ctrl+F4
Inchide tab-ul curent. Actioneaza la fel ca si click-ul pe rotita deasupra unui tab sau Ctrl+W.

17. Ctrl+F sau "/"

In dorinta de a cauta ceva anume in continutul unei pagini, cele doua variante deschid tab-ul "Search", care de regula apare jos.

Citeste si:
Free: 10 programe populare!
Free: 10 programe populare!

18. Alt+Home
Daca aveti spre exemplu pagina de home Google.ro, puteti reveni la ea oricand, oricate pagini au fost deschise in acelasi tab, apasand Alt+Home!

In speranta ca aceste combinatii v-au fost de un real folos, va dorim mult spor in utilizarea lor!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.