Producatorii de telefoane mobile se aliniaza trend-ului "eco" si pun la cale concepte "green", care mai de care mai indraznete, dar 100% benefice pentru mediu.

Producatorii de telefoane mobile se aliniaza trend-ului "eco" si pun la cale concepte "green", care mai de care mai indraznete, dar 100% benefice pentru mediu.

GreenHeart de la Sony Ericsson

Compania a anuntat recent demararea a doua initiative: garantia fata de mediu si telefoanele GreenHeart™. Lansarea garantiei ecologice presupune ca telefoanele Sony Ericsson care vor fi depuse in centre speciale de colectare vor fi reciclate intr-un mod sigur din punct de vedere ecologic. In acest moment, demersul se desfasoara in India, Taiwan, China, Thailanda, Singapore, SUA si Mexic, unde au fost create mai bine de 500 de centre de colectare a telefoanelor mobile.

GreenHeart™ este un concept integral care presupune carcase din plastic bio-degradabil, tastatura reciclabila, incarcator cu consum minim de energie, manuale de utilizare incarcate pe telefon si joc de educatie ecologica preincarcat “Ecomate”. Telefonul va fi disponibil pe pietele din Romania la inceputul anului 2009 (Q1).

Remade de la Nokia

Totusi, Sony nu este prima companie care anunta lansarea unei game de telefoane mobile reciclabile. Cei de la Nokia au facut asta inca din februarie, dupa ce ecologistii de la GreenPeace le-au reprosat faptul ca nu initiaza proiecte "green" in activitatea lor.

Finlandezii au tinut sa demonstreze insa ca nu sunt indiferenti demersurilor de protejare a naturii si au creat imediat un concept de telefon mobil realizat in totalitate din materiale reciclabile (carcasa nu include plastic).

Nokia Remade arata excelent, insa nu este deocamdata functional, iar compania nu a facut declaratii oficiale in privinta lansarii. Sa fie oare pentru ca exista rezerve in privinta succesului pe care l-ar putea avea un asemenea dispozitiv pe piata?

E 200 ECO de la Samsung

Samsung E 200 ECO se numeste ecologic pentru are carcasa realizata din bio-plastic, material care contine fibre extrase din plante. Telefonul este disponibil pe piata de la inceputul acestei luni, iar Samsung ne-a asigurat ca va extinde folosirea bio-materialelor pentru a reduce producerea de dioxid de carbon in procesul de constructie.

Citeste si:
Celebrități dependente de telefoanele mobile
Celebrități dependente de...

Desi design-ul este placut, functiile sunt destul de slab reprezentate: ecran cu diagonala de 1.8 inches (rezolutie verticala - 220 px; rezolutie orizontala 176 px) si camera foto de 1.3 megapixeli fara blitz sau autofocus. Dimensiuni: latime - 45.6 mm; lungime - 108 mm; grosime 9.9 mm; greutate 95 g. Nu dispune de ecran extern, 3G, WLAN, port infrarosu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.