Iata ce lucruri utile, despre care nu stiai, poate face telefonul tau mobil.

Mobilul tau poate face mai multe lucruri decat observi la prima vedere. Iata cateva functii ascunse ale telefonului si combinatii de taste despre care nu aveai habar, dar care pot fi foarte utile la momentul potrivit:

1. 112 este numarul care poate fi apelat in caz de urgenta de pe telefonul mobil. Interesant este ca acest numar poate fi apelat si daca tastele telefonului sunt blocate.

2. Se spune ca daca te afli departe de casa si ti-ai inchis cheile in masina, poti rezolva aceasta problema cu un simplu apel de pe telefonul mobil. Conditia este sa ai chei de rezerva (cu telecomanda), care se afla la indemana persoanei apelate. Ce trebuie sa faci? Roaga persoana apelata sa apropie cheile de telefonul ei, in timp ce tu iti tii telefonul la cca 20 cm distanta de masina. Celalalt apasa telecomanda cheilor, iar usa masinii tale se deschide. Functioneaza si cu usa portbagajului. A testat cineva chestia asta?

3. Ce faci daca ai nevoie sa vorbesti la telefon si te lasa bateria cand ti-e lumea mai draga? Ei bine, se pare ca telefoanele efectueaza o incarcare de rezerva, care se poate activa prin combinatia *3370#, completand bateria in proportie de 50%. De fiecare data cand iti incarci telefonul, se incarca si rezerva, pe care o poti folosi in situatii "de urgenta". La mine nu a functionat...

4. Cum poti impiedica imediat accesul la datele personale in cazul in care se fura mobilul? Comerciantii de telefoane mobile nu divulga o informatie care ti-ar fi de mare folos in acest caz, pentru ca nu au niciun interes sa impiedice folosirea serviciilor de telefonie mobila, chiar daca aparatul nu se mai afla in mainile posesorului initial. Trebuie sa afli seria unica a telefonului tau si poti face asta tastand *#06#, fara a apasa alte butoane. Pe ecran va aparea codul telefonului tau, unic in lume, pe care ar trebui sa il pastrezi la loc sigur si sa il dezvalui operatorului in cazul in care declari telefonul furat. Seria respectiva permite blocarea permanenta a mobilului, acesta neputand fi utilizat nici in cazul in care i se schimba cartela SIM. E testata, merge!

Citeste si:
Celebrități dependente de telefoanele mobile
Celebrități dependente de...

5. Aici veti gasi cateva combinatii de taste destul de putin cunoscute ale telefoanelor Nokia.

6. Cateva "functii ascunse" ale celebrului iPhone


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.