Desi cei mai multi dintre noi folosesc baia strict pentru anumite necesitati, o vizita rapida aici se poate transforma usor intr-un moment prelungit de relaxare, daca incaperea are design primitor.

Felul in care arata baia unei case contribuie fara doar si poate la echilibrul design-ului general al locuintei. Desi cei mai multi dintre noi folosesc baia strict pentru anumite necesitati, o vizita rapida aici se poate transforma usor intr-un moment prelungit de relaxare, daca incaperea are design primitor.

Cand alegi sa-ti amenajezi camera de baie in stil "regal" trebuie sa ai in vedere atat elemente de baza precum igiena, cat si calitatea produselor de decor, rafinamentul acestora, dar si confortul pe care il ofera.

De exemplu, o cada spatioasa prevazuta cu diverse accesorii moderne, reprezinta cu siguranta o invitatie placuta pentru relaxare, mai ales cand dispune de aparate pentru masaj sau pentru filtrarea si parfumarea apei.

La fel de importante sunt design-ul, culorile si formele obiectelor de mobilier din baie. Nuantele alese trebuie sa fie calde, iar intr-o baie mai spatioasa, ultramoderna, se recomanda negru, auriu, maro deschis si chiar rosu imperial. Sistemul de iluminare trebuie sa creeze o atmosfera calda. Optati pentru iluminare difuza, cu surse in locuri diferite.

Design-ul vintage poate fi o alternativa foarte buna pentru mobilierul baii, pentru care sunt recomandate materiale solide, compacte. O baie de lux se bazeaza intotdeauna pe tehnologia moderna “ascunsa” sub obiectele decorative sau de mobilier. Aceasta camera trebuie sa fie personalizata si nu in ultimul rand persoanala, adica sa poata fi accesata direct din camera de dormit, de exemplu.

Ce-ar fi insa o baie sofisticata fara cea mai scumpa cada din lume? Aceasta se numeste Archeo Copper Bathtub si este realizata in totalitate din cupru. Pretul unui singur exemplar se ridica la aproape 67.000 de dolari.

Daca tot vorbim de principalele obiecte dintr-o baie, nu putem omite toaleta, pe care o numim "tron regal" daca ne raportam la design-ul si la pretul celei mai scumpe toalete din lume - peste 14.000 $. Aceasta se numeste 5501 Dagobert, este realizata din lemn lacuit manual si... canta cand ii este ridicat capacul. Pe de alta parte, pentru cea mai scumpa chiuveta din lume, va trebui sa mai adaugi 7.500 de dolari.

Citeste si:
De ce să ții cont atunci când alegi obiectele sanitare pentru baie
De ce să ții cont atunci când...

Un alt obiect de decor cu pretentii poate fi o oglinda de calitate superioara, care nu deformeaza imaginea si este prevazuta cu un dispozitiv antiaburire, pentru care va trebui sa platesti intre 1.000 si 3.000 de dolari. Apoi, daca mobila de baie include piese realizate din lemn masiv, va trebui sa mai scoti din buzunar intre 5.000 si 15.000 de dolari.

Sumele sunt fabuloase, insa avand in vedere ca un om isi petrece anual minimum 250 de ore in camera de baie, confortul este cel mai important, nu-i asa?

Autor: Alex Todoran


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.