Intre 8 si 14 decembrie 2014, Romania intra in Ora de Programare - cel mai mare eveniment de educatie din istorie, care isi propune sa faca din programare un limbaj accesibil oricui si sa arate ca, indiferent de varsta sau de cunostinte, oricine poate invata bazele acesteia.

Participantii vor fi provocati sa incerce o ora de programare accesand unul dintre tutorialele online de pe ro.code.org si sa participe la o introducere distractiva in tainele sale.

Sustinute de Bill Gates (Microsoft), Mark Zuckerberg (Facebook) sau intrand in lumea Angry Birds si Plants vs. Zombies, tutorialele sunt distractive, au niveluri diferite de dificultate pentru orice varsta sau nivel de experienta si, cel mai important, sunt realizate pentru a atrage si persoanele care nu s-au gandit niciodata ca ar putea invata programare.

Foto: cod sursa Shutterstock.com

"Cred ca Hour of Code va inspira multi tineri sa acorde o atentie mai mare domeniului IT si sunt convins ca evenimentul va avea si o prezenta feminina semnificativa - segment in prezent insuficient reprezentat in zona de tech. Astazi, programarea este cea mai vorbita limba de pe glob si reprezinta o reala oportunitate pentru tineri - in special pentru femei, care vor aduce cu siguranta o perspectiva noua asupra domeniului”, declara Alin Chiriac, Founder & CEO ADFABER, asociatia desemnata sa se ocupe de organizarea, promovarea si sustinerea Hour of Code in Europa de Est.

Retail jobs

Ela Moraru, Education and Computer Science Champ, Google Romania, declara: “Tinerii de astazi vor fi consumatorii tehnologiei de maine sau creatorii ei. Este in puterea noastra sa ii sustinem sa aleaga ce isi doresc pentru viitorul lor. Sustinem Hour of Code pentru ca astfel de initiative fac diferenta si ofera o sansa in plus tinerilor pasionati de inovatie si dezvoltare!

Foto main: programare sursa Shutterstock.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.