Cei care sufera de migrene spun ca anumite alimente actioneaza ca factori declansatori, dar potrivit oamenilor de stiinta de vina ar fi nu mancarea, ci bacteriile care se gasesc in gura oamenilor.
In urma unui studiu recent s-a descoperit ca persoanele care sufera de migrene au mai multe bacterii in gura care au abilitatea de a modifica anumite substanta numite nistrati. Pentru ca anumite alimente, precum carnea porocesata, sunt bogate in nitrati, acestea contribuie la declansarea durerilor de cap atunci cand intra in contact cu bacteriile din gura.
Desi savantii sunt de parere ca aceste bacterii ar putea contribui la declansarea migrenelor, nu s-a gasit inca nicio asociere clara intre cele doua. Totusi, oamenii de stiinta cred ca acest studiu va ajuta la avansarea cercetarilor si la o mai buna intelegere a factorilor care declanseaza migrene.

Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Abonamente medicale MedLife pot fi cumpărate și din George
Sursa: futurebanking.ro
-
Mama Polidinului, Sylvia Hoișie a încetat din viață la vârsta de 94 de ani....
Sursa: kudika.ro
-
Farmec vrea ajutor de stat pentru relocarea fabricii, dar nu este eligibilă:...
Sursa: retail.ro
-
Cele mai frumoase citate despre vacanța de vara
Sursa: garbo.ro
-
Squad Mobility, microcar-ul electric european care va schimba transportul urban
Sursa: green.start-up.ro
-
Review Samsung Bespoke Jet, aspiratorul care-ți face casa ”Monica clean”
Sursa: start-up.ro
-
Analiștii CFA își păstrează pesimismul privind economia. Unde estimează că...
Sursa: wall-street.ro