Cei care sufera de migrene spun ca anumite alimente actioneaza ca factori declansatori, dar potrivit oamenilor de stiinta de vina ar fi nu mancarea, ci bacteriile care se gasesc in gura oamenilor.
In urma unui studiu recent s-a descoperit ca persoanele care sufera de migrene au mai multe bacterii in gura care au abilitatea de a modifica anumite substanta numite nistrati. Pentru ca anumite alimente, precum carnea porocesata, sunt bogate in nitrati, acestea contribuie la declansarea durerilor de cap atunci cand intra in contact cu bacteriile din gura.
Desi savantii sunt de parere ca aceste bacterii ar putea contribui la declansarea migrenelor, nu s-a gasit inca nicio asociere clara intre cele doua. Totusi, oamenii de stiinta cred ca acest studiu va ajuta la avansarea cercetarilor si la o mai buna intelegere a factorilor care declanseaza migrene.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Inițiativa europeană prin care România ar putea recicla mai eficient sticla
Sursa: green.start-up.ro
-
Laura Olaru, antreprenoarea care a pariat totul pe genți: Trebuie să fii un...
Sursa: retail.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în săptămâna 1-7 aprilie în funcție de zodie
Sursa: garbo.ro
-
Emi Gal, fondatorul român care facilitează oamenilor lupta eficientă cu cancerul
Sursa: start-up.ro
-
Oracolul Îngerilor: Ce mesaj are Îngerul Păzitor pentru 29 martie 2024?
Sursa: kudika.ro
-
Eleni Skoura, ING Bank: Personalizarea înseamnă informația potrivită, la...
Sursa: futurebanking.ro
-
Inspector ITM, reţinut după ce ar fi beneficiat de un plin de benzină pentru...
Sursa: wall-street.ro