Yuppy 24 Iunie 2016 13:30
Reactiile care se petrec in corpul tau atunci cand temperaturile depasesc 40 de grade Celsius.

Aceasta vara se anunta a fi cea mai calda din istorie. In anumite zone din Statele Unite, de exemplu, se asteapta ca temperaturile sa atinga chiar si 48 de grade Celsius. Nu numai ca aceste temperaturi reprezinta un record, dar pot fi extrem de periculoase pentru oameni.

Atunci cand temperaturile depasesc 48 de grade Celsius, corpul transpira mai mult. Chiar daca poate parea enervat, transpiratia ne permite sa ne racorim corpul si sa supravietuim in asemenea conditii. Deoarece prin transpiratie se pierde apa, trebuie sa bei mai multa apa decat in mod normal pentru a te mentine hidratat. Atunci cand esti deshidratat, corpul nu mai poate produce suficienta transpiratie, ceea ce duce la cresterea temperaturii in corp. In momentul in care temperatura corpului a atins 41 de grade, efectele pe care le produce asupra organelor pot fi letale.

Extenuarea de la caldura si accidentul vascular cerebral de caldura sunt doua dintre cele mai periculoase riscuri la care se expun cei care stau prea mult in caldura. Accidentul vascular cerebral de caldura se petrece atunci cand temperatura corpului tau atinge 40 de grade. Printre simptome se numara greata, stari de voma, piele rosie, palpitatii, dureri de cap si confuzie.

Extenuarea de la caldura nu este la fel de letala precum accidentul vascular, dar asta nu inseamna ca este mai putin periculoasa. Simptomele include frisoane, transpiratie excesiva, stare de lesin, ameteala, greata si dureri de cap.

Daca ai aceste simptome, suna la 112 sau roaga pe cineva sa te duca la spital pentru a consulta de urgenta un medic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.