Yuppy 30 Martie 2016 15:46
Vegetarianismul poate fi bun pentru corp, dar este bun pentru planeta?

Studiile arata ca numarul vegetarienilor in lume nu este foarte ridicat. In Statele Unite si Canada, doar 4% dintre locuitori se identifica drept vegetarieni, in timp ce in India 30% din populatie este vegetariana. Cei de la AsapScience au facut un experiment interesat si si-au imaginat ce s-ar intampla daca toata lumea ar renunta la carne.

In prezent, in lume exista 20 de miliarde de gaini, 1.5 miliarde de vaci, un miliard de oi si un miliard de porci. Daca oamenii nu ar mai manca carne, fermele de animale ar disparea, ceea ce ar insemna ca peste 33 de milioane de kilometri patrati de pamant ar deveni disponibile – asta fara a pune la socoteala pamantul folosit pentru a creste nutret.

Din pacate, pamantul pe care au fost construite fermele de animale este prea uscat pentru a putea creste legume si fructe. Daca oamenii nu ar adauga nutrienti artificial, cele 33 de milioane de kilometri patrati de pamant s-ar transforma in desert.

Mai multe detalii puteti afla urmarind clipul de mai jos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.