Indiferent din ce tabara faci parte, daca ai probleme cu pilozitatea in exces, trebuie sa stii ce anume iti trebuie pentru a avea rezultate cat mai bune. Si cum sa actionezi, fireste...

Cum scapi de parul de pe corp?

Pentru unii barbati, epilarea nu reprezinta un moft ci o necesitate. Ramane la atitudinea fiecaruia cat anume din corp doreste sa defriseze, daca asta ii confera mai multa incredere in sine. Totusi, interventiile extreme nu sunt intotdeauna privite cu ochi buni de catre ceilalti, care tind sa ataseze o eticheta pe care scrie metrosexual si de cele mai multe ori fac asta pe buna dreptate.

Indiferent din ce tabara faci parte, daca ai probleme cu pilozitatea in exces, trebuie sa stii ce anume iti trebuie pentru a avea rezultate cat mai bune. Si cum sa actionezi, fireste...Incepem cranio-caudal:

Sprancenele. Foloseste o penseta cu varful cat mai ascutit si da forma dorita sprancenelor tale, pastrand in acelasi timp un aspect cat mai masculin. E bine sa smulgi fiecare fir in parte, rapid, pentru mai putina durere. Parul iese mai usor din piele dupa un dus fierbinte, cand porii sunt dilatati. Utilizeaza dupa pensat o crema pe baza de aloe vera, insa ai grija ca aceasta sa nu patrunda in ochi. Te va ustura cumplit.

Pometii. Unii barbati au serioase probleme aici, cu fire vizibile care pot influenta increderea in sine si contactul cu alte persoane. Cel mai bine este sa folosesti benzi mici de epilat, cam o data la doua saptamani. Nu aplica after-shave pe pielea epilata.

Nasul si urechile. Multi apeleaza la foarfece insa senzatia de disconfort de dupa, cel putin la nivelul nasului, va fi inalta daca tai firele de par (incearca sa apesi pe aripile nasului si sa simti intepaturile...). Aici merge ideal o penseta cu varful lat, deoarece cu ea poti smulge mai multe fire in acelasi timp. Daca cineva iti poate procura o pensa care tine acele chirurgicale, este si mai bine. Cand intervii asupra urechilor, cere ajutorul cuiva. Nu o sa reusesti singur. Nu lasa frizerul sa-ti taie parul cu un foarfece, pentru ca acesta va creste foarte repede. Parul, nu frizerul.

Citeste si:
50 de reguli pentru barbati
50 de reguli pentru barbati

Obrajii si gatul. Clasicul aparat de ras este suficient pentru un barbierit eficient si o piele fina. Utilizeaza o spuma de calitate. Parul de pe fata este gros si puternic, insa daca aplici spuma de ras si astepti cam 3 minute, el se va inmuia si va fi mai usor de taiat. Dupa ce te barbieresti, spala-te cu apa rece. Ea face vasoconstrictie si inchide porii. Asteapta putin si aplica un balsam hidratanta. Nu aplica after shave imediat.

Spatele. Cea mai buna metoda de a scapa de parul de pe spate este, in momentul de fata, laserul. Lumina intens pulsatila actioneaza la nivelul fiecarui folicul, distrugandu-l. Totusi, numerosi foliculi se afla intr-o faza dormanta, ei activandu-se in timp. Te poti trezi cu alte fire, iar pentru asta trebuie efectuate mai multe sedinte. Epilatul cu laser este destul de scump, putand ajunge la 350-400 de euro o sedinta mai laborioasa. Iar pentru un rezultat bun ai nevoie de peste cinci sedinte...

Citeste si:
Cum scapi de astenia de primavara
Cum scapi de astenia de...

Axila. Aplica o crema depilatoare de calitate, pe care o vei lasa aproximativ 10 minute sa actioneze. Curata axila cu un servetel, dupa care spala locul numai cu apa rece. Sapunul va irita pielea. Este universal admis faptul ca parul la subrat retine mirosurile neplacute si transpiratia. Scapand de el, vei evita aceste neplaceri.

Bratele. Exista barbati cu par foarte mult pe brate, antebrate si degete. Cine se simte jenat, poate apela la un aparat electric de tuns, cu o piesa reglabila. Seteaza lungimea dorita si tunde parul aproape de piele. Nu vei avea rezultate formidabile, dar oricum va fi mai bine si vei putea purta camasi cu maneca scurta sau tricouri.

Pieptul.
Il mai tii minte pe Travolta cand era mai tanar? Parul acela care tinde sa iasa pe langa gulerul camasii nu este tocmai estetic. Ia un foarfece cu tine la dus, pentru ca iti va fi mai usor sa cureti parul. Taie exact in zonele care nu iti plac, insa cu grija pentru a evita incizia pielii. Nu lua in calcul laserul, deoarece majoritatea femeilor indragesc parul de pe pieptul barbatilor. E semn de masculinitate si virilitate.

Citeste si:
Cum sa scapi de burta... cand iti place berea
Cum sa scapi de burta... cand...

Abdomenul. Foarfecele merge de minune si aici. Totusi, daca vrei sa investesti ceva bani, poti apela la o procedura numita sculptura cu laserul pe abdomen. Tehnica lasa mai mult par pe mijloc (portiune ce corespunde liniei albe - aponevroza centrala a muschilor abdominali) si creeaza o iluzie optica cu ajutorul laserului: se vadpatratele, chiar daca nu le ai! Sedintele costa insa destul de mult, aproximativ 300 de dolari una singura.

Inghinal.
Fara crema aici, te vei irita cumplit. Poti elimina parul cu un aparat pe baza de lame metalice, folosind si crema de ras. Textura parului se aseamana cu cea de pe fata, deci vei actiona similar. Dupa, spala-te bine cu apa rece, pentru a inchide porii.

Membre inferioare.
Ceara este cea mai buna daca ai de gand sa elimini parul de aici. Te frige, te ustura, doare ca naiba cand este smulsa, insa rezultatea sunt cele mai bune. Aplica ceara pe pielea curata si uscata, in sensul cresterii parului. Apoi dezlipeste-o in sens opus. Vezi ca exista si tipuri de ceara care se lipesc numai de par, nu si de piele. Asta ca sa nu ai unele surprize.

Picioare.
Cand spunem picioare, anatomic ne referim numai la planta (laba). Aici te poti baza pe creme depilatoare, usor de aplicat si curatat.

Citeste si:
Cum sa scapi de stres la serviciu
Cum sa scapi de stres la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.