S-a demonstrat ca animalele de companie sunt foarte utile la casa omului.

S-a demonstrat ca animalele de companie sunt foarte utile la casa omului.

Un exemplu il reprezinta cainii. A scoate zilnic un caine la plimbare inseamna, in opinia medicilor, a evita un mod de viata sedentar si toate consecintele ce decurg din acesta. Saliva cainelui contine o substanta numita litozim, un antiseptic natural care favorizeaza inchiderea rapida a ranilor.

Terapie cu ajutorul cainilorCainii de mari dimensiuni stimuleaza ritmul alfa cardiac. Medicii le recomanda persoanelor cu afectiuni de inima sa tina mana pret de jumatate de ora in dreptul inimii cainelui, asta va avea efectul unui cardiostimulator.

Experienta arata ca de multe ori familiile in care exista un caine sunt mai unite si depasesc mai usor starile conflictuale. Totusi medicii ii sfatuiesc pe sotii certati sa nu mizeze doar pe efectul miraculos al companiei patrupedului, ci sa gaseasca disponibilitate de comunicare.

La alegerea unui animal de companie, medicii sfatuiesc ipoteticii stapani sa tina cont in primul rand de diferentele de rasa. Daca o persoana are probleme de comunicare sau de alta natura psihologica, este recomandabil ca aceasta sa-si ia un caine linistit din rasa labrador sau sharpei. Pentru copii ar fi mai potriviti caini din rasa

Saint-Bernard, Schnauzer urias sau Boxer. Ce-i drept, trebuie tinut cont de faptul ca acestia sunt niste caini mari, unii dintre ei cu blana bogata, de aceea sunt greu de intretinut. Insa indiferent de costul intretinerii unui caine, beneficiile pe care acesta le aduce unei familii sunt imense.

Sursa: sfaturimedicale.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.