Pentru ca vara s-a dus, toamna va fi probabil scurta si iarna este aproape, o data cu frigul apare amenintarea racelii. Si a disconfortului pe care il cunoasteti atat de bine.

Pentru ca vara s-a dus, toamna va fi probabil scurta si iarna este aproape, o data cu frigul apare amenintarea racelii. Si a disconfortului pe care il cunoasteti atat de bine. In plus, pentru o simpla raceala nici nu poti sa stai acasa, la pat, o sa te chinui sa o duci pe picioare, o sa-ti lungesti suferintele pana cand organismul tau, slabit deja, o sa se intalneasca si cu gripa. Sunt cateva lucruri simple pe care le putem face ca sa evitam raceala:

Spalati-va cat mai des pe maini, mai ales dupa ce treceti prin locuri publice. Evitati sa va frecati la ochi, la nas, sa va stergeti cu dosul palmei la gura.

Luati vitamine. Orice farmacist va poate sugera un model de polivitamine pentru sezonul acesta, potrivit cu varsta si starea generala a sanatatii dumneavoastra.

Vine frigul, vine raceala!Si mancati cat mai multe fructe.

Evitati contactul cu cei care au patit-o deja. Nu-i placut, dar...

Nu tineti regim de slabire in aceasta perioada. Un organism slabit este mult mai vulnerabil.

Beti cel putin doi litri de apa in fiecare zi. Organismul are nevoie de ea ca sa functioneze eficient.

Nu stati in frig, nu stati in umezeala. Daca ati transpirat abundent sau v-a prins ploaia, schimbati-va imediat cu haine uscate.

Fumatul... Sa fie chiar azi ziua in care renuntati?

Sursa: sanatateata.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.