Ce inseamna un orgasm fara eliminare de sperma?

Aparatul reproductiv masculin produce, depziteaza si elimina sperma. Testiculele produc spermatozoizi, fluide din veziculele seminale si prostata le creaza mediul in care acestia vor fi eliminati sub forma de sperma prin penis in timpul contactului sexual. Orgasmul fara eliminare de sperma, asa numitul orgasm "uscat", poate aparea din diverse motive.

Nu este o problema serioasa, dar poate primejdui fertilitatea.

O cauza posibila este ejacularea retrograda ceea ce inseamna ca sperma ajunge in vezica urinara in loc sa fie eliminata prin uretra. Cauze ale ejacularii retrograde sunt:
-diabetul zaharat
-interventia chirurgicala pe prostata
-unele medicamente cum ar fi alfa blocantele folosite pentru a trata hiperplazia benigna de prostata.

Orgasmul uscatAlta cauza pobila a orgasmului "uscat" este lipsa producerii spermei datorata unei afectiuni a prostatei sau a veziculelor seminale. Acest fenomen poate aparea in caz de:
-indepartarea chirugicala a prostatei (prostatectomie),
-indepartarea chirugicala a vezicii urinare (cistectomie),
-radioterapie la nivelul bazinului, de exemplu in tratamentul cancerului de prostata.

Diagnosticul se stabileste prin anamneza, semne si simptome clinice, identificarea spermei in prima urina dupa ejaculare.

Tratamentul este in functie de cauza identificata, daca acest lucru este posibil. Daca exiata ejaculare retrograda si astfel infertilitate, se poate obtine sperma din prima urina post-ejaculare care va fi folosita pentru inseminare artificiala.

Sursa: sfaturimedicale.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.