Impotenta este un semnal de avertisment major pentru diverse probleme ale inimii, potrivit unui nou studiu realizat de cercetatorii austrieci.

Impotenta este un semnal de avertisment major pentru diverse probleme ale inimii, potrivit unui nou studiu realizat de cercetatorii austrieci.
"Penisul este antena inimii", a declarat profesorul Stephan Madersbacher, director al sectiei de urologie din cadrul Spitalului Dunarea, din Viena.

Dupa cum informeaza site-ul Ananova, profesorul Madersbacher a descoperit ca barbatii care se confrunta cu disfunctii erectile moderate sau grave prezinta un risc cu 65% mai ridicat de a face o criza cardiaca, in primii zece ani de la aparitia problemelor de erectie. De asemenea, noul studiu a demonstrat ca riscul producerii unui atac de cord este cu 43% mai mare la barbatii care sufera de impotenta, decat la cei care nu au probleme de acest fel.

Penisul - antena inimiiProfesorul Madersbacher a declarat: "Atunci cand disfunctiile erectile sunt descoperite de un medic urolog, pacientul trebuie supus neaparat si unui control efectuat de un specialist in medicina interna". Totodata, el a mentionat ca legatura dintre cele doua organe este data de similaritatea dintre celulele muschilor si vaselor de sange din penis cu cele din inima.

"Daca penisul unui pacient functioneaza bine, in ceea ce priveste potenta, acesta este un semn bun pentru sanatatea inimii individului respectiv", a mai declarat specialistul austriac.

Sursa: stirimedicale.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.