Reiki poate restabili starea energetica optima a organismului. Pentru aceasta un practicant Reiki, dupa ce a primit initierea poate imediat sa actioneze asupra propriului corp.

Reiki poate restabili starea energetica optima a organismului. Pentru aceasta un practicant Reiki, dupa ce a primit initierea poate imediat sa actioneze asupra propriului corp.

El isi va face zilnic un autotratament care dureaza 65 de minute pentru incepatori, pentru avansati avand o durata variabila in functie de solicitarile la care este supus organismul lor.

Cele 65 de minute nu trebuie in mod necesar sa fie intr-o singura repriza ci autotratamentul poate fi fragmentat oricat de mult, in functie de timpul disponibil. Autotratamentul consta in aplicarea palmelor pe propriul corp in anumite pozitii recomandate, nu foarte riguroase, constientizand actiunea, dar fara concentrare, mintea ramanand libera, astfel incat in timpul autotratamentului, putem asculta muzica, discuta cu cineva, sau urmari un program la televizor (indiferent ce: stiri, film, meci, talk show,etc).

De aceea autotratamentul este foarte comod. Pozitia in care se sta nu este nici ea impusa, nici macar recomandata, se poate sta in picioare, culcat sau asezat in functie de preferinta fiecaruia. Autotratamentul se face la fel indiferent daca persoana este sanatoasa si doreste sa-si imbunatateasca performantele, sau bolnava.

ReikiNu se poate face prea mult autotratament chiar daca am dubla sau tripla timpul destinat lui. Nu exista pericol de supradozaj. De asemenea, daca facem un timp mai scurt (se spune ca oricat de putin e mai bine decat deloc) vom avea si atunci rezultate bune, dar dupa mai multa practica.

Dupa doua saptamani de practica zilnica a autotratamentului integral vom remarca primele rezultate stabile. Putem avea efecte placute chiar din prima zi, dar rezultate stabile vor fi dupa doua saptamani. Vom remarca imbunatatirea starii generale, cresterea capacitatii de efort, rezistenta crescuta la solicitari diverse, fizice, mentale sau emotionale.

In cazul persoanelor bolnave se va constata o ameliorare a starii de sanatate, mai mare sau mai mica in functie de boala si de caracteristicile personale(cea mai importanta fiind capacitatea de refacere energetica). Vindecarea completa poate veni dupa mai mult timp (maximum un an de zile). Se cunosc numeroase cazuri de cancer cu localizari diferite vindecate prin autotratament intr-un an de zile.

Metoda Reiki este foarte accesibila, nefiind restrictii de varsta pentru adulti (copii mici nu-si pot face autotratament, dar pot primi tratament indiferent de varsta, cel mai mic pacient al meu avand doar 3 luni), sau discriminari bazate pe sex, religie, ocupatie, etc.

Recuperarea energiei consumate se petrece permanent cu intensificari in timpul de repaos, cand poate fi chiar activitatea prioritara a organismului. Aceasta explica de ce somnul deficitar, neodihnitor, este adesea un simptom de boala. In orice caz este o predispozitie pentru imbolnavire. Deficitul energetic este prima manifestare a oricarei imbolnaviri si a oricarei stari de disconfort.

Bolile vor fi diverse datorita particularitatilor oamenilor, care si ei sunt foarte diferiti. Ei difera prin mostenirea genetica pe care au primit-o de la parinti, prin felul cum sunt influentati de mediul inconjurator si chiar de Univers (influente astrale) si prin activitatea lor (alimentatie, munca, relatii sociale, etc).

Sursa: sanatateata.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.