Sa canti la un pian care are banane pe post de clape sau sa transformi o bucata de hartie desenata in joystick suna cel putin SF. Doi studenti ingeniosi au gasit o metoda de a transforma orice in tastatura.

Una din cele mai interesante inventii pe care le-am vazut in ultima vreme vine de la doi absolventi ai Massachusetts Institute of Technology. Se numeste Makey-Makey si este un dispozitiv care poate transforma cam oricare dintre obiectele pe care le folosim zilnic in tastatura. Si cand spun "oricare", nu exagerez deloc. Cei doi au transformat bananele in clapele unui pian, cateva galeti cu apa in controler si o bucata de hartie desenata in joystick.

Pe cat de SF ar suna, Makey-Makey este de fapt un dispozitiv foarte simplu, spun creatorii lui. Nu necesita instalare sau cunostinte avansate de IT sau electronica. Cateva fire si clipsuri crocodil si magia e gata.

Foto main: jayahimsa via Flickr


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.