Publicatia HotHardware a pus mana pe un Aurora ALX fierbinte si l-a destat in detaliu. Pretul lui a fost de aproximativ 4.100$. Intrebarea care se pune este urmatoarea: se merita sa-ti iei un asemenea sistem?

Aurora ALX: Merita sa-ti iei un Alienware?

Divizia extrema de la Dell incepe sa patrunda si pe piata noastra. Mai nou, Alienware a prezentat noile sisteme Area 51, Aurora sau M15x, care vor fi disponibile la sfarsitul lunii octombrie. Publicatia HotHardware a pus mana pe un Aurora ALX fierbinte si l-a destat in detaliu. Pretul lui a fost de aproximativ 4.100$. Intrebarea care se pune este urmatoarea: se merita sa-ti iei un asemenea sistem?

Sigur ca asamblarea este absolut impecabila. Acel ALX testat de HH are la baza cel mai puternic procesor Intel, un Core i7 975 la 3.3 Ghz (a propos, Intel a schimbat arhitectura si nu mai alearga dupa gigahertzi...). Memoria RAM este Corsair 6 GB DDR3 la 1.600 Mhz, iar partea grafica este reprezentata de doua placi ATI Radeon 5870 montate in Crossfire (5870 este cea mai rapida placa la ora actuala, peste nVidia 295). Stocarea vine pe doua HDD-uri Seagate de 1 TB fiecare, placa de baza facuta chiar de Alienware este pe chip-ul X58, iar unitatea optica una Blu ray 6X. La toate acestea se adauga o unitate centrala state-of-the-art, cu racire pe baza de lichid, iluminare multipla cu LED-uri albastre, elemente grafice de senzatie si o grija a la Alienware, fara nimic de obiectat.

Insa, daca este sa cumparam toate componentele singuri si sa construim un sistem echivalent, ajungem cam asa: CPU: i7-975 $279, GPU: HD5870 $758(2X379), RAM: CORSAIR DOMINATOR 6GB $209, MOBO: ASUS RAMPAGE II GENE $219, HDD: Seagate Barracuda 2 TB $300(2X150), ODD: LITE-ON Black 4X Blu-ray $199, CPU Cooler: Corsair Hydro H50 $79. Asta inseamna 1.896$. Adaugam aici o unitate centrala decenta, cu o sursa buna, o tastatura si un mouse (Alienware livreaza si aceste periferice cu sistemul) pe care, cu indulgenta, mai dam maxim 400$. Totalizam si ne situam la 2.296$ adica cu aproximativ 1.800$ mai putin. Se justifica acea diferenta de pret?

Ce varianta ati alege daca vreti sa va construiti un sistem extrem, cu cele mai tari componente la ora actuala? Ati merge pe mana Alienware sau ati prefera sa dati mai putin si sa construiti ceva asemanator?

Citeste si:
Dell Vostro V13: Aerul lui Adamo, dar mult mai accesibil
Dell Vostro V13: Aerul lui...

Teste Aurora ALX


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.