'The Duke of Burgundy', filmul care a nascut mai multe controverse decat '50 de umbre'.

Daca ati crezut ca „50 de umbre ale lui Grey” este primul film care exploreaza un univers neconventional al relatiilor sexuale, v-ati inselat. Filme precum „Ultimul tango in Paris”, „Imperiul simturilor” sau „Caligula” au socat publicul cu mult inainte ca autoarei E.L. James sa ii vina idea misteriosului personaj Grey.

In pofida reclamei de care se bucura, „50 de umbre...” nu este singul film de anul acesta care sa dezbata subiectul sadomasochismului. „The Duke of Burgundy”, un film mai putin discutat de media, se abate de la calea traditionala si prezinta relatia sadomasochista dintre doua femei, Cynthia si supusa sa, Evelyn.

Intr-o lume dominata de fanteziile barbatilor, o abordare noua este ca o gura de aer proaspat.

Chiar daca povestea este simpla si se bazeaza doar pe povestea celor doua protagoniste, elementele BDSM din „Burgundy” sunt cu mult mai complexe, depasind banalele catuse sau biciul din „50 de umbre”.

Merita vazut!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.