Productia Disney 'Into the Woods / In inima padurii' reprezinta o reinterpretare moderna a mai multor povesti indragite, fiind intrepatrunse mai multe fire narative si explorandu-se consecintele dorintelor fiecarui personaj.

Acest musical magic este regizat de Robert Marshall – regizor apreciat al musical-ului premiat cu Oscar „Chicago” si al filmului Disney „Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi” –, fiind bazat pe productia de scena a musical-ului semnat de compozitorul Stephen Sondheim (castigator al multiple premii Tony, Grammy si Oscar) si de James Lapine (castigator al premiului Tony), care a scris si scenariul. Filmul „In inima padurii” este distribuit de Forum Film Romania si are premiera pe 2 ianuarie 2015, fiind proiectat exclusiv in Bucuresti.

„In inima padurii” reprezinta o experienta cinematografica unica si vesela, care ia personaje cunoscute si le trimite in calatorii neasteptate, insa exista de asemenea si o profunzime care sustine povestea. Dupa spusele producatorului Marc Platt: „Povestea contine o metafora despre viata si pierdere, parinti si copii, si despre modul in care repetam pacatele tatilor nostri sau alegem o alta cale. Acea metafora este relevanta si aproape de toata lumea, tineri si batrani deopotriva. Cand iei toate aceste elemente si le integrezi in spunerea de basme cu muzica si comedie, primesti o experienta cinematografica minunata.”

Distributia

„In inima padurii” este o repovestire contemporana a unor basme clasice si desi filmul are un numar substantial de personaje principale, data fiind dimensiunea rolurilor si firele narative intrepatrunse, reprezinta cu adevarat un ensemble cast. Distributia sa de exceptie cuprinde nume precum: Meryl Streep, Emily Blunt, James Corden, Anna Kendrick, Chris Pine, Johnny Depp, Lilla Crawford, Daniel Huttlestone, Tracey Ullman, Christine Baranski, MacKenzie Mauzy si Bill Magnussen. Meryl Streep, care a castigat cel mai recent Oscar pentru rolul Margaret Thatcher din „Doamna de fier”, a fost si prima actrita care s-a alaturat proiectului. Streep, care a refuzat in trecut roluri similare, a fost de acord sa joace in film rolul Vrajitoarei care tanjeste dupa frumusete si tovarasie. Vorbind despre personajul Vrajitoarei si de ce este acesta diferit de cele dinainte, ea spune: „M-am razgandit cand mi s-a propus acest rol pentru ca aceasta Vrajitoare este diferita. In primul rand, se transforma. Principalul ei tel in viata este de a inversa un blestem care a fost aruncat asupra ei; ea pune in miscare tot felul de lucruri si cauzeaza rasturnari dramatice in vietile tuturor.”

Citeste si:
Disney a ales o actriță metisă pentru a o interpreta pe Albă ca Zăpada
O actriţă metisă o va...

Regia

Din momentul in care „In inima padurii” a debutat pe scena, s-a sperat ca va deveni si film, intr-o buna zi. Insa era nevoie de un regizor experimentat precum Rob Marshall pentru a strange laolalta toate elementele complicate si complexe de a transforma filmul intr-un musical si de a intelege cum sa traduca povestea pentru marele ecran. Conform actorului James Corden, „acest ansamblu, si povestea fiecarui personaj, are un inceput, un continut si o incheiere. Este creat acest mediu magic si fantastic, care e si un musical grandios, astfel ca e nevoie de un talent special pentru a aduce laolalta aceste lumi”.

Locatiile de filmare

Inca de la inceputul discutiilor initiale despre unde sa aiba loc filmarile s-a hotarat ca istoria bine conservata a Angliei si energia sa fermecata fac din aceasta locul perfect pentru a crea o lume unde personajele de basm prind viata, iar peisajele luxuriante si pitoresti ale tarii, numeroasele castele si conacele impunatoare au oferit o multitudine de posibilitati. In poveste, Padurea aproape ca reprezinta un personaj in sine. Marshall considera ca acestea semnifica o metafora pentru multe lucruri din viata: este locul unde mergi pentru a-ti gasi visurile, a-ti implini dorintele, a-ti confrunta fricile, a te pierde si a te regasi, a te maturiza si a invata sa mergi mai departe. „Reprezinta ciclul vietii in sensul in care crestem si ne dam seama ca viata nu e chiar ce credeam nou, insa este o experienta pe care trebuie sa o parcurgem cu totii... nu exista scurtaturi”, spune el. „Astfel ca mergem in inima padurii pentru a gasi toate acele lucruri si cu speranta de a iesi persoane mai bune.”

Citeste si:
Globurile de aur 2012: lista completa a nominalizarilor
Globurile de aur 2020: lista...

Costumele

Pentru designerul de costume Colleen Atwood, care a castigat premii Oscar pentru filmele „Alice in Tara Minunilor”, „Chicago” si „Memoriile unei gheise”, sansa de a crea pentru personaje care provin din basme atat de diferite a fost incredibil de atragatoare. Iar faptul ca „In inima padurii” urma a fi cea de-a patra colaborare a sa cu regizorul Rob Marshall a fost cireasa de pe tort. „De prima daca cand l-am intalnit pe Rob, ne-am inteles de minune, iar de atunci lucram foarte usor impreuna. Rob apreciaza procesul de design, dar, in acelasi timp, nu dicteaza niciodata ce vrea”, explica ea. Inspiratia lui Atwood pentru schitele ei a fost chiar Padurea, iar multe dintre costumele personajelor includ textura padurii intr-un fel. Spre exemplu, costumul Vrajitoarei purtat de Meryl Streep a fost realizat, de fapt, din bucatele de piele care au fost cusute pe sifon si apoi combinate cu piele, pentru a arata asemeni coajei de copac.

Citeste si:
10+ scene faimoase usor de recunoscut din filme emblematice
10+ cele mai populare...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.