Una dintre cele mai asteptate comedii ale acestui an, The Dictator trateaz intr-un spirit de gluma exagerat lumea politica internationala.

Sacha Baron Cohen este vedeta filmului de a carui regie s-a ocupat Larry Charles. Cei doi au mai lucrat impreuna pentru productiile Bruno si Borat.

Aladeen este personajul principal, el fiind liderul suprem al Republicii Wadiya. Acesta ar face orice ii sta in putinta pentru a evita transformarea statului pe care il conduce intr-o democratie.

Aladeen dispretuieste tot ce inseamna occident si are o atitudine sfidatoare fata de ONU. In momentul in care da peste cap comunitatea internationala cu declaratiile lui, este invitat la New York pentru a convinge oficialii ca tara pe care o conduce nu detine arme nucleare. De aici lucrurile iau o turnura ciudata, dictatorul fiind de nerecunoscut dupa o tentativa de inlaturare a lui de la conducerea statului Wadiya.

Filmul loveste in orice inseamna sistem de guvernare, democrat sau dictatorial si incearca sa scoata in evidenta defectele acestora. Ridicolul caracterizeaza personajele din The Dictator – de la Aladeen pana la presedintele Chinei.

Pe langa tema politicii, filmul mai tinteste si in absurdul televiziunilor de stiri, dar si in Hollywood. Nu vreau sa va dezvalui tot, asa ca ma abtin. Am vazut ca se tot discuta despre calitatea de actor a lui Sacha Baron Cohen. Eu sunt de parere ca i se potrivesc de minune astfel de roluri, in rest e discutabil (vezi Hugo). Oricum nu este unul dintre marii cinematografiei.

Citeste continuarea pe divercitycafe.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.